Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan nefes kredisi seferberliği

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan nefes kredisi seferberliği

Nefes kredisi uygulaması, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yeniden başlatıldı.

Nefes Kredisi'nde işletmelere Türkiye genelinde 6 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılacak. 2020 yılının tümünde anapara ve faiz ödemesinin yapılmayacağı Nefes Kredisi, 2021 yılında 12 eşit taksitle ödenecek. Yüzde 7,5 faizle verilecek kredi 100 bin liraya kadar olacak. Nefes Kredisi'nde, Kredi Garanti Fonu (KGF), Hazine desteğiyle kefil olacak.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla yürürlüğe giren nefes kredisinin "Zorlu dönemin en az hasarla atlatılması için bir basamak” olduğunu söyledi.

unnamed-641.jpg

"Üyelerimizin yanındayız"

Covid 19 salgını nedeniyle işletmelerin büyük finansman sorunları yaşadığını belirten Erdayıoğlu “İşletmelerimiz büyük fedakarlıklarla çalışmaya devam ediyor. Ekonomi çarkının sağlıklı işlemesi, bu zor dönemde şirketlerin ayakta kalmasına bağlı. Salgın sonrasında ekonomi yeni bir hal alacak, rekabet artacak. İşte nefes kredisi bu açıdan işletmelerimize can suyu olacam. Onlara ilerisi için güç vereceğine inanıyorum. Biz üyelerimizin yanındayız. İhtiyacı olan üyelerimizin kredi başvurusu için gerekli belgeleri almak üzere Oda'mıza bekliyoruz" diye konuştu.

“Masraf komisyon yok”

TOBB’un katkıları ile KGF ve Denizbank ile imzalanan protokol kapsamında Denizbank’ın tüm şubelerinde kredinin kullandırılacağını, önümüzdeki süreçte kamu bankalarının da devreye gireceğini ifade eden Erdayıoğlu “KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecek” dedi. Erdayıoğlu, krediye başvuru için gerekli olan belgenin Oda'dan temin edilebileceğini belirterek “Umudunuzu sakın kaybetmeyin. Bu zorlu dönemi kısa sürede atlatacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.