Akıllı saatler için müjdeli haber

Akıllı saatler için müjdeli haber

Snapdragon 845 ile bu yıl adından sıkça söz ettiğimiz Qualcomm, giyilebilir cihazlar için geliştirdiği yeni işlemcisi Snapdragon Wear 3100’ü tanıttı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu uzun süredir kullanılan Wear 2100‘ün yerini alacak.

Gelin, şimdi uzun pil ömrü iddiasıyla akıllı saat kullanıcılarını heyecanlandıran işlemciye; Snapdragon Wear 3100 özellikleri gibi detaylara yakından göz atalım.

Snapdragon Wear 3100 pil ömrü ile öne çıkıyor!
 

Qualcomm’a göre yeni işlemci ile akıllı saatlarde 4 ile 12 saat arasında daha fazla pil ömrü sağlanabiliyor. Bu pil ömrü kullanılan ekran tipi, pil kapasitesi ve cihazın özellikleri gibi birçok  faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Maalesef, performans konusunda bir fark sunulmuyor. Zira, 1.2 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A7 çekirdeği kullanılmaya devam ediliyor. Bunun yanı sıra, Wear 3100 içerisinde ikinci bir işlemci ( QCC1100 ) daha bulunuyor.


Çok düşük bir güç tüketimine sahip olan bu işlemci sayesinde saatin ekranı kapalıyken, nabız izleme gibi özellikler aktif olmaya devam ediyor. Böylece saat aktif olarak kullanılmadığında pil ömrü maksimum seviyeye çıkarılıyor.

Yapılan denemelerde GPS açık bir şekilde 15 saat aralıksız kullanım sağlandığını belirten Qualcomm, standart saat moduna geçildiğinde ise akıllı saatlerin pil ömrünün 1 haftaya kadar uzayabileceğini belirtiyor.

Wear OS işletim sistemi için oldukça önemli olan ve 4G LTE desteğine sahip olan işlemcinin ilk müşterileri Fossil Group, Louis Vuitton ve Montblanc olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.