Akıllı saatlerin yerini bunlar alabilir

Akıllı saatlerin yerini bunlar alabilir

Bilim insanları, ilerleyen zamanlarda akıllı saat ve bilekliklerin yerini alabilecek akıllı deri ürettiler.

Colorado Eyalet Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, insan derisinden esinlenen esnek, tamamen geri dönüştürülebilir bir baskılı devre kartı olan giyilebilir bir elektronik cihaz geliştirdiler. Araştırmacılar, akıllı deriyi Science Advances’te yayınlanan bir makalede anlattılar. Cihaz, tıpkı gerçek cilt gibi kendini yenileyebilir. Ayrıca, bir kullanıcının vücut ısısını ölçmekten izleme adımlarına kadar çok çeşitli duyusal görevleri güvenilir bir şekilde gerçekleştirmektedir. Ek olarak, cilt yeniden yapılandırılabilir. Bu da cihazın vücudun herhangi bir yerine sığacak şekilde herhangi bir şekilde takılabileceği anlamına gelebilmektedir.

Bu cihazlar robotlara ve insanlar üzerinde rahat bir şekilde kullanılabilir. Araştırmacılar 2018’deki e-cilt tasarımından zaten bahsetmişlerdi ancak şimdi konsepti önemli ölçüde geliştirdiler ve cihazı daha elastik hale getirdiler. Ürünün üretimi için, bilim adamları serigrafi kullanmaktadır. Sıvı metalden yapılmış bir tel ağı yukarıdaki görsel şeklinde görünüyor. Daha sonra bu zincirleri oldukça elastik Poliamit’ten yapılmış iki ince film arasına bağlamaktadır.

Sonuç olarak, cihaz bir yamadan biraz daha kalındır ve ısıtıldığında cilde uygulanabilir. Son olarak içerisindeki elektronik aksamlara zarar vermeden herhangi bir yönde yüzde 60 oranında esneyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.