Akıllı telefon kullanıcıları dikkat! Kilit ekranından bunları yapabilirsiniz!

Akıllı telefon kullanıcıları dikkat! Kilit ekranından bunları yapabilirsiniz!

Akıllı telefonların kilit ekranları da oldukça verimli. Basit işlemleri pratik bir arayüzle yapabilmenizi sağlayan kilit ekranlarının önemli özelliklerini bir araya getirdik.

Akıllı telefonların pratik ve herkes tarafından kullanılabilir olmaları, kullanım sürelerini uzattığı gibi alışkanlık da yaratıyor.  En az özelliğe sahip olan arayüzlerinde bile pek çok işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Bunun en önemli örneği ise kilit ekranları... En az özelliğe sahip olan arayüzlerinde bile pek çok işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Bunun en önemli örneği ise kilit ekranları... 

Telefonunuzun kilidini açmadan, kolaylıkla yapabileceğiniz özelliklerden bazıları şöyle: 

Google Assistant ya da Siri'ye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ufak bir ayar yaparak akıllı asistanınıza ekranı açmadan ve sadece seslenerek de ulaşabilmeniz mümkün. Acilen bir fotoğraf çekmeniz gerektiğinde, kilidi açmanıza gerek yok. İki işletim sisteminde de kilidi açmadan fotoğraf çekebilmek mümkün.

Acilen bir fotoğraf çekmeniz gerektiğinde, kilidi açmanıza gerek yok. İki işletim sisteminde de kilidi açmadan fotoğraf çekebilmek mümkün. Telefonunuzla ilgili basit ayarları yapmak için de telefonun kilidini açmanıza gerek yok. Android'deki Quick Settings paneli ve iOS'daki Control Center, kolaylıkla kilit ekranında açılabiliyor ve telefonunuzun en önemli ayarlarını bu arayüzden yapabiliyorsunuz.

Günlük programınızı da kilit ekranınızdan görebilirsiniz. Takvim uygulamasına eklediğiniz etkinliklerin tamamı, kilit ekranından ulaşılabilir durumda olacak.  Ayrıca gün içerisinde gelen tüm bildirimleri de iOS işletim sistemli telefonunuzda görebilirsiniz. Kilit ekranının en önemli özelliklerinden biri de kolaylıkla acil arama yapılabilmesi. İki platformda da bu oldukça kolay.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.