Akıllı telefon üretimini etkileyecek maden rezervi bulundu

Akıllı telefon üretimini etkileyecek maden rezervi bulundu

Japonya’da araştırmacılar başta akıllı telefonlar olmak üzere, elektrikli araçlar, sarj edilebilir piller ve ekran panellerinin üretiminde kullanılacak “nadir toprak elementleri” rezervini buldular.

Keşfedilen bu rezervi, dünyaya birkaç yüzyıl yetecek kadar maden barındırıyor. Araştırmacılar akıllı telefon pazarını etkileyecek bir maden rezervini buldular. Bulunan bu nadir toprak elementlerinin dünyaya birkaç yüzyıl yetecek kadar maden barındırdığı söyleniyor. Keşfedilen bu madenlerin 16 milyon ton olduğu ve bu elementlerin, akıllı telefonlar, elektrikli arabalar, şarj edilebilir piller ve ekran panellerine kadar bir çok elektronik cihazın üretiminde kullanılabileceğini açıkladılar.

Çin devleti bu madenlerin çoğunu araştırıp kontrol ediyor ve Japonya’ya yüksek rakamlarla satıyordu. Fakat bu gelişme sayesinde Çin’in tekelleştiği nadir toprak elementleri pazarında satışların düşmesine sebep olabilir.  

Japon araştırmacılar, başkent Tokyo'nun 2.000 kilometre güneydoğusundaki Ogasawara Adaları'ndaki deniz yatağında aradıkları şeyi bulduklarını belirttiler. Raporda yer alan bilgilere göre bulunan madende küresel talebi karşılayacak 780 yıllık itriyum, 730 yıllık disprozyum, 620 yıllık evropiyum ve 420 yıllık terbiyum yatıyor. Bu gelişmelerden sonra 2010 yılından bu yana nadir toprak elementleri fiyatlarını yükselten ve çeşitli kotalar koyan Çin'in nasıl bir yol alacağı merak konusu. 
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.