Akıllı telefonunuzda Bitcoin madenciliği yapılıyor olabilir

Akıllı telefonunuzda Bitcoin madenciliği yapılıyor olabilir

Kaspersky Lab, Android uygulamalarında bulunan kripto madencilik yazılımı cihazlara tehlike saçıyor.

Kaspersky Lab'in Android uygulamalarda bulduğu Loapi isimli kripto madencilik odaklı zararlı yazılım, telefonlarınıza fiziksel zarar verecek kadar büyük tehlike içinde.

Trojan.AndroidOS.Loapi olarak tanımlanmış karmaşık modüller listesi, zararlı bir şekilde telefonunuzu kullanarak kripto madencilik yapıyor olabilir. Bu zararlı yazılımın girdiği cihazlarla pek çok şey yapılabilir. En belirgin olanları ise reklamların çıkması, DDoS saldırısı başlatma ve kripto madencilik olarak gösteriliyor.

Loapi isimli zararlı yazılımın girdiği cihazların agresif oluşu onu 2 günlük test sürecinde deforme hale gelecek kadar etkilemiş durumda. Kripto madenciliği aktif olan ve ağır web trafiği yüklenen telefonlarda batarya çıkıntısı oluşuyor. Şişen batarya da kullanıcı için oldukça büyük risk taşıyor.
1513848345-dmyb.jpg

Zararlı yazılım nasıl yayılıyor?
 

Loapi ve benzeri zararlı yazılımların dışarıdan verilen onay ile yüklenmesi mümkün. Spam SMS kampanyaları, dışarıdan eklenen APK uygulamaları, bilinmeyen kaynaklardan edinilen uygulamalar buna çanak tutuyor.

Telefona indirilen uygulama kendini gizleme yeteneğini kullanarak menüden kayboluyor ve virüs taramalarında kendini gizleyebiliyor. Bu tür bir zararlı yazılıma maruz kalmamanız için market dışında uygulamalar yüklememenizi ve spam görülen reklamlarla ilgilenmemenizi öneririz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.