Akıllı Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları

Akıllı Telefonunuzu Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları

Bu haberimizde telefonunuzu daha kısa sürede şarj etmenin yollarını anlatıyoruz.

Akıllı telefonlarımız bizim elimiz kolumuz gibi oldular ve kullanmakta olduğumuz telefonun batarya ömrü ne kadar uzun ise bizde o kadar işlerimizi kolaylıkla yürütebiliyoruz. Telefonumuzun şarjı azaldığında ise ilk olarak bir priz ya da taşınabilir şarj aletine sığınıyoruz. Telefonumuzu çok kısa süre içerisinde olduğundan daha hızlı şarj etmek için birçok yollara başvuruyoruz ancak bunlar telefonumuza zarar verebiliyor. Bu haberimizde telefonunuzu daha kısa sürede şarj etmenin yollarını anlatıyoruz.

25042016-medyaege-aic-android-sarj

TELEFONUNUZU KENDİ ORİJİNAL ÜRÜNLERİ İLE ŞARJ EDİN

Akıllı telefon satın aldığınızda kutu içerisinde firmanın size sunmuş olduğu orijinal aksesuarları bulunmakta ve bu aksesuarların içerisinde belki de en önemlisi şarj kablosu ve şarj adaptörü oluyor. Bu aksesuarlar telefonunuzu en sağlıklı ve uzun ömürlü olarak kullanabilmenizi sağlar. Telefonunuzu farklı markaların şarj adaptörü ile şarj etmek istediğinizde ise telefonunuzun ömrü ve batarya süresi kısalmaya başlar, bunun nedeni adaptör içerisinde devrelerin telefonunuz ile uyumsuz olarak çalışması ya da telefonunuza aşırı bir güç vermesidir. Telefonunuzun kendi orijinal ürünleri piyasadaki diğer ürünlerden biraz da olsa pahalıdır ancak telefonunuzun ömrünü kısaltmamak için orijinal şarj ürünlerini kullanın.

TELEFONUNUZU KULLANMADIĞINIZ ZAMAN KAPATIN

Akıllı telefonlar kullanılmadığı zaman sadece açık kalmasında bile ciddi olarak bir enerji tüketimi sarf ederler. Telefonunuzu kapatmanız halinde ise enerji tüketimi olmaz ve telefonunuzu daha uzun süre kullanabilirsiniz. Eğer akıllı telefonunuzu kapatamıyorsanız, telefonunuzu uyku moduna ya da uçak moduna alarak telefonunuzu olduğundan daha fazla güç harcamasının önüne geçebilir ve daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

TELEFONUNUZU BİLGİSAYARDAN ŞARJ ETMEYİN

Akıllı telefonları daha hızlı şarj etmek için yukarıda iletmiş olduğum bilgilerden faydanabilirsiniz ancak telefonu bilgisayar üzerinden şarj etmek telefonu çabuk şarj etmiyor aksine telefonunuzu olduğundan çok daha yavaş bir şekilde şarj ediyor. Bu da sizin daha fazla zaman kaybetmenize sebep verir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.