Akıntıya karşı önemli uyarı

Akıntıya karşı önemli uyarı

Boğulma ve deniz kazalarına karşı görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) 15 hazirandan bu yana 166 vakaya müdahalede bulundu. Ekipler vatandaşların akıntıya kapılması durumunda ne yapması gerektiğini anlattı.

2005 yılından itibaren sahillerde 7/24 görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri sayesinde boğulma ve deniz kazalarına karşı anında müdahale edilerek, Kocaeli sahillerinin risksiz bir şekilde yüzülebilir olması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki halk plajlarında boğulma tehlikesi atlatan vatandaşlara ilk müdahale hasta nakil ambulans birimi tarafından yapılıyor. Turizm sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlere hizmet veren sahillerdeki ekipler; plajda oluşan güneş çarpması, boğulma, alerji gibi olaylara da kısa sürede müdahale ediyor. 15 Haziran’da sahillerde göreve başlayan ekipler acil müdahalede her saniyenin değerli olduğunu bilerek bugüne kadar 166 vakaya müdahalede bulunup, sağlık ve hastaneye nakil hizmeti verdi.

aw694344-02.jpg

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hasta Nakil Ambulans Birimi ile İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) yaz sezonu boyunca koordineli şekilde çalışıyor. Ekipler halk plajlarındaki boğulma ve yaralanma vakalarına acil müdahalede bulunup, ardından vatandaşı hastaneye naklediyor. Teknik ve tıbbi donatıya sahip Hasta Nakil Ambulansları, sağlık personelleriyle birlikte Karamürsel Altınkemer halk plajı, Kandıra Kerpe Miço kadınlar plajı, Cebeci halk plajı, Bağırganlı halk plajı, Sarısu halk plajı, Kumcağız halk plajı, Seyrek halk plajı ve Darıca Bayramoğlu halk plajlarında hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu ise 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.