AKM, “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”ne ev sahipliği yapacak

AKM, “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”ne ev sahipliği yapacak

Türkiye’nin en köklü üniversitelerden biri olan Ege Üniversitesi, “13. İzmir Uluslararası Kukla Günleri”ne ev sahipliği yapacak. Baharın gelmesi ile canlanan doğa ile birlikte Egeliler ve Egeli öğrenciler kültür ve sanata doyacak.

Dünyanın en saygın kukla sanatçılarını İzmir’de buluşturan “13. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” başlıyor. Benim Küçük Buzağım, Yaşam, Oyunda Sınır yok adlı gösteriler 7-9 Mart tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde oynanacak.

 “Kuklayla Daha İyi Bir Dünya” temasıyla başlayacak olan kukla günleri 28 Şubat - 17 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. 13’üncü İzmir Uluslararası Kukla Günleri bu yıl 24 ülkeden festivale katılan yüzlerce kukla sanatçısı ve 42 kukla tiyatrosu topluluğu ile tüm İzmir’i bir kez daha kocaman bir sahneye dönüştürüyor. 47 kapalı ve açık gösteri mekânında 44 gösteriyi 174 kez sergileyecek olan kukla tiyatrosu grupları İzmir’i görkemli bir renk cümbüşüne çevirecek.

Festival kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 7- 9 Mart tarihleri arasında birçok gösteri sergilenecek. Gösterilerin davetiyeleri Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından temin edilebilecek.

Kuklayı her yönüyle bir bütün olarak ele almayı amaçlayan festival; sergi, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlikle İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Festival kapsamında her yaştan izleyiciye uygun etkinlikler bulunuyor. Hem ücretli hem de ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programına www.izmirkuklagunleri.com adresinden ulaşılabilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.