AKM'de “Rengarenk” buluşma

AKM'de “Rengarenk” buluşma

Burslu öğrenciler yararına konser düzenlendi

Nuray Oğuz-Aslı Özkaya-Gözde Çapak / İZMİR(Ege Ajans)- Kordon Soroptimist Kulübü'nün düzenlediği "Burslu Öğrenciler Yararına Rengarenk Konseri", Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konseri, Ege Üniversitesi  Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi  Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Dilek Şafak Çakar ve Bariton Ahmet Utku verdi.

İş kadınlarını simgeleyen soroptimistler, kadın ve kız çocukları için daha iyi bir yaşam oluşturmak adına Türkiye'de otuz dokuz, İzmir'de beş kulüp olarak projeler üretiyor. Bunlardan biri olan Kordon Soroptimist Kulübü'nün düzenlediği konser, aralarında seçkin konukların ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu birçok kişi tarafından dinlendi. Soroptimistler kadın ve kız çocukları için daha iyi bir yaşam oluşturmak adına dünyada 133 ülkede 75 bin üye ile eğitim alanında üstün çaba gösteriyor.

“GELENEKSEL OLARAK DÜZENLİYORUZ”

Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı Serpil Utku, "Kulübümüz beş yıldır geleneksel olarak konserler düzenliyor. Bunun amacı bursla okuttuğumuz öğrencilere katkı sağlamak. Sadece eğitim alanında değil, birçok alanda farklı projeler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de gençlere ve kadınlara iş ve meslek öğreterek onları topluma daha yararlı bireyler haline getirmek. Bu gece sahne alan sanatçılar ve saz heyeti Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda görev yapan kişilerden oluşuyor. Hep birlikte bu etkinliklerin devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

BATI MÜZİĞİ İLE GELENEKSEL MÜZİK BİR ARADA

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümde solistler Batı Müziği ve Geleneksel Türk Müziği'nden seçilen unutulmaz eserleri seslendirdi.  İkinci bölümde ise konser, düetlerle  renklendi.

Gecenin solistleri Ahmet Utku ile Dilek Şafak Çakar hem sanata hem de burslu okuyan kız öğrencilere hizmet etmiş olacakları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdiler. Çakar, "Repertuarımız rengarenk.  Bu etkinlik, bize alanlarımızın dışında şarkı söyleme fırsatı yarattı. Hem batı müziği hem de geleneksel müzik ile bu gece her kuşaktan insanın keyif alması için uğraşacağız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.