Akpınar Kazandığı Tazminatı Kanser Hastalarına Bağışladı

Akpınar Kazandığı Tazminatı Kanser Hastalarına Bağışladı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kendisine hakaret eden kişiden kazandığı parayı kanser hastalarına bağışladı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret yağdıran bir şahsa açtığı dava sonucu kazandığı 10 bin lirayı Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma Vakfı'na (KİTVAK) bağışladı.

Kendisine hakaret sosyal medya hesapları üzerinden hakaret yağdıran şahsa 'Kişisel ve mesleki onurunu zedelemek, şeref ve itibarını düşürmeye çalışmak' hakkında suç duyurusunda bulunan Akpınar şahısa dava açtı. Davaya bakan Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medyada kullanılan cümlelerin suç teşkil ettiğine karar vererek tarafları yasa gereği uzlaşmaya çağırdı. Taraflar arasında geçen görüşme sonucunda hakaret eden şahsın 10 bin lira tazminat ödemesine karar verildi. 

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Akpınar hakaretin ve iftiranın ne olursa olsun doğru olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle sosyal medya üzerinden insanları karalamak önlem alınması gereken bir durum. Kişisel haklarımı ve başkanı olduğum Karşıyaka Belediyesi'ni korumak adına suç duyurusunda bulundum ve haklı görüldüm. Bunu tazminat kazanmak için yapmadım. KİTVAK'a bağış yapılmasını istedim. Şerden hayır çıkartmış olduk. Umarım bu para, pek çok hastamıza bir nebze de olsa ilaç olur" 


KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul ise Akpınar'a teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı "Başkanımız, başına gelen talihsiz bir olayı, hastalarımız için hayırlı bir duruma dönüştürdü. Örnek davranışı ve hassas düşüncesi için kendilerine şükran borçluyuz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.