“Akreditasyonda adaletsizlik ve hukuksuzluk sona ermeli”

“Akreditasyonda adaletsizlik ve hukuksuzluk sona ermeli”

"DANIŞTAY’IN KARARINA RİAYET EDİLMELİDİR"

 

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler-Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Necmettin Okumuş’u ziyaret ederek maçlara girişlerde basın mensuplarının yaşadığı akreditasyon sorunu ve adaletsizliğin sona ermesini istedi. Akreditasyon konusunda tek yetkili kurumun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olduğunu kaydeden Özen Okumuştan Danıştay 10. Daire Mahkemesinin aldığı karara ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün İl Müdürlüklerine gönderdiği genelgeye riayet edilerek konu üzerinde hassasiyetle durulmasını talep etti.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler-Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Necmettin Okumuş’u makamında ziyaret ederek özellikle Manisaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarının oynandığı 19 Mayıs Stadına girişlerde basın mensuplarının yaşadığı akreditasyon ile ilgili adaletsizliğin ve hukuksuzluğun artık sabırları taşırdığını kaydederek yanlış uygulamanın soan ermesini istedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özen, “Akreditasyon sorunu yaşayan basın mensubu maçlara girişlerde ve akreditasyon kartlarının dağıtılmasıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını tarafımıza ilettiler. Biz de arkadaşlarımızla İl Müdürümüz Necmettin Okumuş beyi ziyaret ederek durumu kendilerine aksettik. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği olarak basın emekçilerinin her alanda olduğu gibi bu konuda da yanlarındayız. Haksız uygulamaya yönelik verdiğimiz mücadele sadece Manisa ilimizde değil Türkiye genelinde devam etmekte olup derneğimizin açtığı davalar sonunda alınan yargı kararlarına rağmen, halen devam etmekte olan yasa dışı akreditasyon uygulamaları büyük bir sağduyuyla haklarının teslim edilmesini bekleyen meslektaşlarımızın sabır sınırlarını zorlamaktadır” dedi.

DANIŞTAY’IN KARARINA RİAYET EDİLMELİDİR

“Anadolu'da görev yapan gazeteciler, yerel basına özgün sorunları zaten tüm acımasızlığıyla yaşamaktayken bir de böylesine bir akreditasyon adaletsizliğine maruz bırakılmaktadırlar” diyen Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Manisa İl Temsilcisi Hakan Özen sözlerine şöyle devam etti, “Serbest giriş kartı uygulaması Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından yıllardır sürdürülen ve sarı basın kartına sahip olmayan veya olamayan ancak gazetecilik yapmaya devam eden meslektaşlarımızın mağduriyetlerini biraz olsun giderilmesini sağlayan uygulamadır. Bu kartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından verilmesinin tek sebebi de zaten akreditasyon işlemlerinin yapılabilmesi içindir. Danıştay 10. Dairesi Mahkemesinin lehimize sonuçlanan kararı ve sonrasında devam eden süreç incelendiğinde görülecektir ki, protokol tribünlerinin yanı sıra, basın tribünlerinin de düzenlenmesiyle ilgili tek yetkili mercii, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile ona bağlı İl Müdürlükleridir. Dolayısıyla akreditasyon yetkisi sadece ve sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından kullanılmalıdır ki; yargı kararları da bunu gerektiriyor. Meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi elbette ki devletimizin sorumluluğundadır ve bizler de bu sorumluluğun yerine getirilmesini beklemekte sonuna kadar haklıyız. Yargı kararlarının yok sayıldığı, haksız ve adaletsiz uygulamanın sürmesi halinde Anadolu Spor Gazetecileri Derneği olarak mücadelemize tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanarak ve elbette ki, hukuki zeminden ayrılmadan kararlılıkla devam edeceğimizin de bilinmesini isteriz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Necmettin Okumuş, “Nerede bir adaletsizlik ve hukuksuzluk var ise onun karşısındayız. Manisa Anadolu Spor Gazetecileri ile Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen’in yönetimiyle gerçekleştirdiği konuyla ilgili ne gerekiyorsa bundan sonraki süreçte yapılacağına inanıyorum. Yürüttükleri çalışmalardan dolayı kendilerini bu vesileyle kutluyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.