Aksaç: "Artik hasretlik türküsü yapamazsiniz! Hasret değilsiniz !"

Aksaç: "Artik hasretlik türküsü yapamazsiniz! Hasret değilsiniz !"

"Benim Hikayem" adlı yeni single çalışmasını müzik severlerle buluşturan Oğuz Aksaç YouTube platformunda yayınlanan Cenk Alptekin'in "Cenk'le Arabada Yoklama" adlı programına konuk oldu.

Cenk Alptekin'in arabasında bulunan sipsi, kaval, ney ve mızıka ile performans yapan Oğuz Aksaç,  Cenk Alptekin'i müzikal içerikli verdiği bilgilerle de kendine hayran bıraktı.

Bu sene yayımladığı  "Nadide" adlı jazz albümü ve yeni single şarkısı "Benim Hikayem"  üzerine konuşan Aksaç;  "Ben sektörel iş yapan biri değilim. Belli bir yerin ve türün sanatçısı da değilim. Ben müzisyenim. Sektörel bir  mamül olsaydım para kazandığım halk müziğinin dışına çıkmazdım. Müzik yaşamdan hissettiğinizi tanımlamakta kullandığınız şeydir.  Müzik yaşadıklarınızla alakalıdır. 30 yıl, 70 yıl 150 yıl önce yaşantılarımız farklıydı. Yaşam şartlarımız değişti. Arap çöllerinde 1400 yıl önce yaşadığımız şeyleri artık müzikte ifade edemeyiz. Şimdi cep telefonlarımız var. Sevgilinize mesaj atıyorsunuz, günde 60 kere nerede olduğunuzun raporunu söylüyorsunuz. Artık hasretlik türküsü yapamazsınız. Hasret değilsiniz. Artık eskisi gibi şarkılar çıkmıyor deniyor. Çıkmaz" ifadelerine yer verdi.

Müziğin kökeninden bahseden Oğuz Aksaç; "Anadolu'da yapılan her müziğe TÜRK-Ü ismi verildiğini , bu tabirin geçmişten geldiğini, ancak; Doğu kültürü müziği yaptığımız için "ŞARK-I" isminin daha doğru olacağını" dile getirdi. Yoğun konser takviminden ve sahnede  müzikal talk-show formatına yakın performanslar yaptığından söz eden Aksaç; ; Cenk Alptekin'i  23 Kasım Cumartesi akşamı Kartal'da "Düşler Sokağı" adlı mekandaki sahnesine davet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.