Akşener, Arınç ve Kahraman'a FETÖ Şoku

Akşener, Arınç ve Kahraman'a FETÖ Şoku

FETÖ soruşturmaları çerçevesinde Meral Akşener, Bülent Arınç ve İsmail Kahraman'a şok.

FETÖ soruşturmaları çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden ihraç edilen personeller arasında çarpıcı isimler yer aldı. Resmi Gazete'de 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin yer almasıyla beraber Milliyetçi Hareket Partisi'nde adaylığını açıklayan isimler arasından iddialı olan Meral Akşener'in danışmanı Esma Bekar da olduğu görevden ihraç edildi. 

İsmail Kahraman'ın...

Yaptığı açıklamalarla toplumun büyük kesiminden tepki gören Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başmüşaviri Cemal Öztaş'ın da içlerin de olduğu İhsan Özgen, Cemil Tutal, Hasan Erikli olmak üzere üç başkan yardımcısı da ihraç edilenler arasında yer aldı. Öte yandan ihraç edilenlerin içerisinde Bülent Arınç'ın Meclis başkanlığı yaptığı dönemde işe alınan bir yakınının da ihraç edildiği öğrenildi.

Başbakanlık'ta da ihraçlar

672 sayılı kararname ile beraber birçok kurumda FETÖ ile ilişkisi olduğu belirlenen isimler ihraç edilirken, Başbakanlık'ta da ihraçlar yaşandı. 

Başbakanlık'tan ihraç edilen Başbakanlık Müşaviri kadrosunda tercüman görevini yürüten Mehmet Abdullah Canbek de görevinden ihraç edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.