Akşener Erodoğan'a seslendi: "Esad ile görüşmeye ben hazırım"

Akşener Erodoğan'a seslendi: "Esad ile görüşmeye ben hazırım"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'a "Sayın Erdoğan, sinirini yenemiyorsan ben Suriye'ye gidip Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisince Ankara'da ikincisi düzenlenen 'Geleceğin Türkiye'si için Yerel Yönetimler Çalıştayı'nın kapanışında konuştu. 

Türkiye'nin bir Suriye deneyiminin olduğunu belirten Akşener, bunun için 40-50 milyar dolar harcandığını, 5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığındığını, İdlib'den gelen 150 bin kişinin ise sınırda beklediğini söyledi. 

"Amerikan şirketleri Beşşar Esad ile anlaşma imzalıyor. Emperyalistler önce Suriye'yi yıktılar, şimdi kendi şirketleri 10 yıl içinde 700-800 milyar dolar yatırım yapacak. Türkiye bu işten çırak çıktı. Önerimiz nedir?" diyen Akşener, "Kardeşim hissiyatı, duygusallığı, siniri bir kenara bırak, rasyonel, gerçekçi, sağduyulu ol, Esad ile barış. Esad insanlarını öldürmüş amenna. Peki 2011'den günümüze kadar Suriye'de olanlara baktığınız zaman diğerleri pamuğa mı sardı Suriyelileri? Milyonlarca insan da orada öldü. Sayın Erdoğan, sinirini, enaniyetini yenemiyorsan, rasyonel olamıyorsan, ben Suriye'ye gidip Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.