Aksu'dan 9 Eylül mesajı!

Aksu'dan 9 Eylül mesajı!

Ankara’da Yaşayan İzmirlilerin 1997 yılında kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’in kurtuluşunun 98. Yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, İzmir’in kurtuluşunun 98. Yılı için yayımladığı yazılı mesajında “İzmir’in kurtuluşu ile taçlanan Milli Mücadelemiz, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi müjdelemiştir” ifadelerini kullandı. 

BAĞIMSIZLIĞI MÜJDELEYEN ŞEHİR

Dernek Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Aksu, “Bir milletin yokluk içerisinde başlattığı Kurtuluş Mücadelesi, ilimizde zaferle son bularak Cumhuriyet ve bağımsızlığımızı müjdelemiştir. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922’de İzmir’e girmesi ile son bulan bağımsızlık mücadelemiz Lozan Antlaşması ile bağımsızlığımızı tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bir milletin vatanı için verdiği mücadele ruhu bizlere bıraktığı önemli bir mirastır ve bu miras bugün Cumhuriyetimize, devletimize, birliğimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmamızdaki en önemli rehberdir” dediği açıklamasında Başkentte İzmir’i temsil etmekten de hep gurur duyduklarını belirtti. 

GÜZEL İZMİR’İN GÜZEL İNSANLARI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir ve İzmirliler için kullandığı “Güzel İzmir’in Güzel İnsanları” ifadesini hatırlatan Başkan Aksu, “Atatürk’ün de ifade ettiği gibi Güzel İzmir’in Güzel İnsanları olarak Kurtuluş Mücadelesinin zaferini müjdeleyen İzmirli olmaktan her daim gurur duyduk. Bu gururu da bulunduğumuz her yerde sadece 9 Eylüllerde değil her gün yaşıyoruz. Çünkü bizler ülkemizin dört bir yanındaki İzmirliler Cumhuriyet ve demokrasi kenti, barış ve huzurun şehri İzmir’in evlatlarıyız” dedi. 

PANDEMİYİ DE MÜCADELE RUHUMUZLA AŞACAĞIZ

Bu sene pandemi koşulları altında olunduğu için toplu etkinlikler düzenleyememenin ve bu gururu tüm başkentlilerle paylaşamamanın burukluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Aksu, “Her şeyden önemlisi sağlık. Bu pandemiyi de bizlere kalan mücadele ruhu ile birlikte aşacağımıza olan inancım tam. Çünkü bizler atalarımızın mücadelelerini dinleyerek büyümüş, o ruhu kendimize rehber edinmiş bir nesiliz. Bu nesil olarak da başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemiz için canını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara’da İzmirlilerin 1997 yılında kurmuş olduğu dernek yönetim kurulunda bu dönem; Yasin Aksu, Mehmet Moran, Özenç Sancar, Ayten Gülsever, Sevinç Kocatürk, Çiğdem Kayacan, Merve Karadayı görev yapmakta, İzmir’i temsil etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum