Aktiffelsefe’den ‘Mutluluk’ aşısı

Aktiffelsefe’den ‘Mutluluk’ aşısı

Daha iyi, güzel ve adil bir dünya hedefi, gönüllülük ilkesiyle kültürel, ekolojik, sosyal çalışmalar yapan Aktiffelsefe, eğitime verdiği destekle de adından söz ettiriyor.

Daha önce “Çocuklar çiçektir” sloganıyla 19 Mayıs İlkokulu’nda mülteci çocukların çoğunlukta olduğu öğrencilere çiçek dikimi, kukla yapımını öğreten Aktiffelsefe’nin gönüllü ordusu, şimdi de aynı okulda, bu kez çocukların anne ve babalarına “Mutlu çocuk yetiştirme sanatı” eğitimi verecek.  

Aktiffelsefe gönüllüleri geçtiğimiz haftalarda 19 Mayıs İlkokulu’na konuk oldu, yaptıkları çalışmalarla minik yüreklere dokundu. Aktiffelsefe gönüllüleri, “Çocuklar çiçektir” etkinliğinde savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye’ye yerleşen mülteci çocuklara çiçek dikmeyi, keçeden kukla yapmayı öğretti.  Boyama çalışmaları da, çocukların yüzlerinde kocaman gülümsemeler yaratan diğer bir etkinlik oldu.

Kaynaşma amaçlı etkinliğin ardından, Aktiffelsefe, 186’ncı Mutlu Çocuk Yetiştirme Eğitimi’ni de yine 19 Mayıs İlkokulu’nda, 26 Kasım tarihinde gerçekleştirecek. Uzman eğitimci ve pedagoglar rehberliğinde hazırlanmış programda, sunumlar ve dramalar eşliğinde, anne ve babalar, mutlu çocuk yetiştirme konusunda bilgilendirilecek.

AKTİFFELSEFE’NİN HEDEFLERİ

Aktiffelsefe markası altında faaliyet gösteren Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, hoşgörü, saygı, sevgi gibi insani değerleri geliştirmek ve teşvik etmeyi, felsefe, antropoloji, tarih, arkeoloji, sanat ve bilimler üzerine araştırma yapmayı, incelenmelerini teşvik etmeyi, kültürel ve doğal değerleri tanıma ve korumayı,  yurt içi ve yurt dışında, doğal ve insan kaynaklı afetlerde arama-kurtarma ve ilkyardım çalışmaları yapmayı, yardıma muhtaç kişiler yararına yardım kampanyaları düzenlemeyi, vatandaşlık bilincini geliştirmeyi, konferanslar, seminerler, paneller düzenleyerek toplumsal eğitime katkı sağlamayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.