Akupunkturla Vücut enerjinizi düzenleyin

Akupunkturla Vücut enerjinizi düzenleyin

Vücut enerjisi ve yaşam gücünü dengeleyerek sağlık bulmanın amaçlandığı akupunktur, binlerce yıldır geleneksel Çin tıbbında kullanılırken, modern batı tıbbında da bağışıklık sistemini harekete geçiren bir yöntem olarak kabul görüyor.

İzmir Alsancak’taki kliniğinde ozon ve akupunktur tedavisi yapan Anestezi Uzmanı Dr. Güneş Terzi, akupunktur ile bağışıklık sistemi uyarılarak kan dolaşımının arttırıldığını yara iyileşmesinin ve ağrıların azalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Terzi, akupunktur uygulamalarının pek çok fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkta kullanıldığı gibi, kilo verme ve sigara bırakmada da etkili olduğunu kaydetti. 

Dr. Güneş Terzi  “Akupunktur, geleneksel Çin tıbbında, vücutta belirli meridyenlerden aktığına inanılan ve Çİ olarak bilinen enerji ve yaşam gücü akışının dengelenmesi tekniğidir. Batı tıbbında ise akupunktur noktaları sinirleri, kasları ve bağ dokusunu uyaran yerlerdir. Dokuları, organları ve vücudun çeşitli işlevlerini etkilemek için, cilt yüzeyinin sinir açısından zengin bölgeleri uyarılır. Her akupunktur iğnesi, küçük bir yaralanma yaratır ve bu yaralanma herhangi bir rahatsızlığa yol açmasa da vücudun yanıt vermesini sağlayacak bir sinyal göndererek iyileşme sağlanır” dedi. 

“Hangi hastalıklar, kaç seans?”

Akupunkturun birçok rahatsızlığın tedavisinde etkin olarak kullanıldığının altını çizen Güneş Terzi şöyle konuştu: “Akupunktur, alerji, anksiyete, depresyon, osteoartrit, diş ağrısı, migren dahil baş ağrıları, genellikle boyun, sırt, dizde olan kronik ağrılar, hipertansiyon, adet krampları ve adet  öncesi ağrı ;PMS denilen durumlar, burkulma, hafif kas, iskelet ve yumuşak doku travmaları, inme, sabah rahatsızlığı da denilen gebelik, kemoterapi ve ameliyat sonrası sık görülen bulantı, kusma gibi rahatsızlıkların tedavisinde  kullanılıyor. Ayrıca daha sınırlı kanıta sahip olmakla birlikte akne, karın ağrısı, uykusuzluk, kısırlık tedavisine destek, diyabet komplikasyonların önlenmesi ve kan şekeri regülasyonuna yardımcı olduğu da gözlemleniyor. Hastalık ve şikâyete göre tedavi süresi değişebilmekle beraber, her bir tedavi kürü ortalama 10-12 seanstır ve genellikle haftada 2 seans şeklinde uygulanır.”

“Kilo verebilirsiniz, sigarayı bırakabilirsiniz”

Akupunkturun kilo verme ve sigara bırakmaya da yardımcı olduğuna dikkati çeken Dr. Güneş Terzi, geleneksel anlamda akupunktur kendi başına şişmanlığı tedavi etmediğini ancak aşırı kiloya neden olabilecek altta yatan vücut rahatsızlıklarını ortadan kaldırdığını vurguladı. Terzi, sigara bırakmada da vücudun beyin kimyasını dengeleyerek sigara ve nikotin isteğini ayarlamaya, yoksunluğa bağlı sinirlilik, uykusuzluk, depresyon, iştah problemi gibi şikâyetleri azalttığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.