Akvaryum çiftliği hobicilerin yeni adresi

Akvaryum çiftliği hobicilerin yeni adresi

Pandemi sürecinde ülkemizde de uygulanan sokağa çıkma yasağı, insanların farklı uğraşlara yönelmesine neden oldu.

Akvaryum ve süs balığı hobisi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında patlama yaşayan sektörlerin başında geliyor.

Bu konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Akvaryum Çiftliği firması ile 15 yıldır sektörde olan Sercan Şaşmaz, kısıtlamaların arttığı dönemde ithalat yasakları nedeniyle talebi karşılayamadıklarını belirtirken şu anda hobicilerin her türlü ithal balığa kolaylıkla erişebildiğini söyledi.

TAYLAND’DAN MEKSİKAYA İTHALAT YAPILIYOR

Özellikle sokağa çıkma yasağı döneminde balık besleme hobisinin ciddi boyutta arttığını kaydeden. Akvaryum Çiftliği firma sahibi Sercan Şaşmaz, “İnsanlar evlerde yeni uğraşlara başladı. Süs balığı ve akvaryum bunların başında geliyor. Özellikle yoğun bir tutkusu olan bu hobinin tadını alan insanlar akvaryum balıkçılığını öğrenmeye ve bu konuda kendilerini geliştirmeye başladıkça talepleri de aynı oranda arttı. İnsanların stresini atmada akvaryumculuk gerçekten çok başarılı bir hobidir. Biz Uzakdoğu’dan Güney Amerika'ya, Avrupa’dan dünyanın bir çok çeşitli bölgesinden ürün temin ediyoruz. İthal süs balıkları bu aralar çok talep görüyor. İstenilen balığın yaşaması gereken habitatı sağlamak için de mangrowdan yati köküne, dalga motorlarından çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Talebi Akvaryum Çiftliği firmamız ile tam anlamıyla karşılıyoruz. Sadece alışveriş için değil bu tutkuyu biz de kurduğumuz akvaryumlarda ya da teslim ettiğimiz canlı balıklarda yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

0-(13)-038.jpg

#akvaryumciftligi 

Sosyal medyanın ve paylaşım kültürünün süs balıkları ve akvaryumculuk konusunda çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Şaşmaz, “Özellikle youtube  ile instagram'ı çok önemsiyoruz. Konuyu merak edenler bizi  akvaryumciftligi ismiyle arayıp takip edebilirler. Çeşitli çekilişler yaparak hobi sahiplerine ödüller veriyoruz. Bazense konuyla ilgili teknik bilgiler paylaşıyor, yeni gelen ürünlerimizi sergiliyoruz. Artık bir çok hobici keyif aldıkları akvaryumlarının görüntüsünü zevkle paylaşıyor. Hobinin yayılması sektörümüzün hareketlenmesine de neden oluyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.