Ala: Yeni Kurumlar Kurulacak

Ala: Yeni Kurumlar Kurulacak

Efkan Ala yeni bir açıklama yaparak devlet kurumlarında düzenleme yapılacağını duyurdu.

Bir televizyon kanalında 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren İçişleri Bakanı Efkan Ala önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamadan önemli satırları::

Erzurum'dan Ankara'ya indiğimde öğrendim. İlk anda Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ulaşamadım.Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı NTV de dinledim. Esenboğa içinde karargah oluşturduk.Uçağımın Malatya'ya indirilmesini planlamışlar. İstihbarat zaafiyeti açıkça görülüyor. İstihbarat zaafiyeti var ama sistem zaafiyeti de var. 

Tekrarlanmaması için gereken işler yapılacak. Tehlike tamamen ortadan kalkmadı. Kim darbe teşebbüsüne fırsat verir Türkiye'de. Türkiye'yi kalkındırmak için gecemizi gündümüze katıyoruz. 

Bunların yatacak yerleri yok. Bu nasıl bir ihanettir. Türkiye'nin bu hale düşürmeye kimin ne hakkı var.

Kayıp asker yok ama kaçak askerler var. Henüz gözaltına alınmamış olanlar var. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın otelini basmaya gidenlerin 17'si aranıyor.  10 bin 856 kişinin pasaportu iptal edildi. 246 şehidimiz var.

Devlet kurumları yeniden düzenlenecek. Alçakların gözaltı süresi uzatılabilir. Kamudaki soruşturmalar hızlandırabilir. Sivil idareyi güçlendiren bir uygulama. İnşallah kısa zamanda iyi neticeler alınır.

Akılla izah edilebilir bir tarafı yok. Olup bitenler akıl seviyesinin altında. 

Bu kadar ihanet olabilir mi? Eğer başarılı olsaydı şunlar şunlar olabilirdi demeyi dile getiremiyorum. Bu ne rezalettir.  Ancak işgal durumunda böyle topyekün mücadele olurdu.

17-25 Aralık'tan sonra iç güvenlik paketi yaptık. Jandarmanın önemli bir kısmını İçişleri Bakanlığı'na bağladık keşke hepsini bağlasaydık. Jandarmayı kesinlikle bakanlığa bağlayacağız.

Yetiştirmesi, ataması, görevden alması hepsi İçişleri Bakanlığı'na bağlı olacak. Yeniden yapılanmaya ihtiyaç var, yeni kurumlar da olabilir. İstihbaratı da çeşitlendirmek lazım. Belli kurumlardaki güç tekelini bölmek lazım. 

Şuanda aldığımız çok önemli tedbirler var. Özel harekatta ağır silahlar vardı onlar alındı. Güç bölünmeli. Tedbir almadan güven işte böyle oluyor. Önce tedbir alıp, sonra güveneceksin.

Tüm milletimizi saygıyla selamlıyorum, tankların önüne yatan, tankların üstüne çıkan milletimizi saygıyla selamlıyorum. Halkımız tarih yazdı. 

Bütün siyasi partilerimize ve medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir zilleti milletimize yaşatmamak için elimizden geleni yapacağız. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum