Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri lavanta bahçesinde buluştu

Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri lavanta bahçesinde buluştu

Geçtiğimiz yıl Çeşme ve Alaçatı’da yaşayanların bir araya gelerek oluşturduğu Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri, Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı'da oluşturulan lavanta bahçesinde buluştu.

İzmir'de 'İyi gıdaya doğrudan ve tercihen yerli üretici yoluyla ulaşabilmek, daha az karbon ayak izi için uzaklardan getirilecek ürünleri toplu sipariş edip üretici ile tüketiciyi buluşturmak” amacıyla bir araya gelen ve kısa sürede 219 katılımcıya ulaşan Alaçatı Gıda Topluluğu, baharın gelmesiyle birlikte Çeşme'deki bağ, bahçe ve tarım alanlarındaki hazırlıkları da yoğunlaştırmaya başladı. Kış dönemi tarımsal faaliyetlerini tamamlayan Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri, Çeşme Belediyesi’ne ait Alaçatı lavanta bahçesinde bir araya gelerek bölgenin en değerli aromatik bitkilerinden birisi olan lavanta hakkında bilgilendirdi. Alaçatı Gıda Topluluğu üyelerinden Dr. Mahmut Tolon, lavanta yetiştiriciliği ve lavanta yağının çıkarılması ile ilgili topluluk üyelerini bilgilendirdi.

aw154019-03.jpg

Menderes ilçesindeki bir kadın üreticiye lavanta fidesi alarak destek sağlayan Alaçatı Gıda Topluluğu, ayrıca kendileri de bahçelerinde yetiştirmek üzere lavanta fideleri aldı.

aw154019-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.