Alaçatı ilk kez deniz sanatına ev sahipliği yaptı

Alaçatı ilk kez deniz sanatına ev sahipliği yaptı

Sanatçı Genco Gülan, "denizde" sergi açtı. Alaçatı'da "Yüzen Heykeller ve Yüzen Resimler" sergisi büyük ilgi gördü.

Kavramsal sanatçı Genco Gülan, 2013 yılından bu yana üzerinde çalıştığı "deniz sanatı" (Sea Art) kavramını hayata geçirdi. Davetli olduğu Hallow Sanatçı misafirlik programında, Pırıl Gündüz ev sahipliğinde bir dizi yeni yapıtı yeniden üreten Genco Gülan, bu yapıtları Alaçatı açıklarında, yüzer halde sergiledi.

Sanatçının yarımada kıyılarından topladığı ponza taşları ile yaptığı heykeller, Çark Limanı açıklarında yüzer halde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ponza taşı dışında mermer ve beton gibi başka malzemeler de kullandığı "Denizkızı Kolyesi", "Bir Heykel Yüzdür, Batı Sanat Tarihini Kurtar", "Deniz Baş Kaldırıyor" adlı eserlerin suda yüzmesi izleyenlerin şaşkınlığına neden oldu.

projects-5505-1625603860663-gencogulan.jpg

Sanatçı Yüzen Heykeller serisiyle birlikte yağlı boya tablolarından oluşan Yüzen Resimler serisini de aynı sergiyle buluşturdu. Halen "Yüzen Seramikler" adlı projesi kapsamında antik amforaların yüzme dinamiklerini araştıran Gülan "Yüzen Heykeller ve Yüzen Resimler" serisi ile sanat tarihine "Deniz Sanatı" adıyla yeni bir terim önermenin yansıra, bu sergiyle küresel ısınma ve deniz seviyelerindeki artış tehlikesine de dikkat çekmek istediğini söyledi. Gülan, önümüzdeki günlerde Yüzen Resimler serisinden birkaç parçayı, doğal akıntıları kullanarak ve bir barış elçisi olarak, Yunanistan adalarına yollamayı planlıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.