Alaçatı Nerede, Nasıl Gidilir? Alaçatı’ya Ne Zaman Gidilir? Alaçatı’da Konaklama

Alaçatı Nerede, Nasıl Gidilir? Alaçatı’ya Ne Zaman Gidilir? Alaçatı’da Konaklama

Ege kıyılarının en gözde tatil beldelerinden Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı eski bir yerleşim yeri. Daha sonra turizme açılan bölge bugün en gözde tatil rotalarından biri olmayı başarmış durumda.

Eğlence hayatı, beachleri, restoranları, marinası, rüzgâr sörfü, tarihi dokusu, gezilecek yerleri ile Alaçatı’yı mutlaka keşfedin.

Ege’nin incisi İzmir’in Çeşme ilçesinin bir mahallesi olan Alaçatı, taş evlerin butik otellere çevrilmesinin ardından sıkça tercih edilen adreslerden oldu. Gümüş ve deri takıların satıldığı pasajları ve tezgâhları, oldukça lezzetli mezeler ve balıklar sunan meyhaneleri ve restoranları, unlu mamulleri ve damla sakızlı ürünleriyle dikkat çeken pastaneleri ile Alaçatı yerli ve yabancı turistlerin her yaz akın ettiği tatil beldesidir?

Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?

Alaçatı, Türkiye’nin her yerinden ulaşımın oldukça kolay sağlanabildiği tatil beldelerindendir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Alaçatı’ya en yakın havalimanıdır. Havaalanından araç kiralayarak veya otobüsler ile Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan Alaçatı’ya özel aracınızla gidiyorsanız 5 saat içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir merkezden Alaçatı ise 70 km mesafede. Bursa Alaçatı arası 410 km, Antalya Alaçatı arası mesafe ise 515 km olarak ölçülüyor. Alaçatı Çeşme arası ise 15 dakikalık bir mesafe. Alaçatı içerisinde ulaşım taksi, minibüs ve özel araçlar ile sağlanıyor.

alacati-gezi-rehberi-ofix-blog.jpg

Alaçatı’ya Ne Zaman Gidilir?

Yılın her mevsimi farklı güzelliklerle karşılayan Alaçatı’ya yaz tatili için gitmeye karar verdiyseniz en uygun zaman haziran ve eylül arası dönemdir. Mart ayında ise Alaçatı’da düzenlenen Alaçatı ot festivali ile yöresel otları tanıyabilir, festivalin neşeli atmosferi ile Alaçatı’nın bahar dönemini karşılayabilirsiniz.

Alaçatı’da Konaklama

Taş evlerin butik otellere çevrildiği ya da eski Rum evlerinin otel olarak kullanıldığı Alaçatı’da konaklamak ayrı bir zevk. Denize sıfır otellerin yanı sıra Alaçatı merkezde yel değirmeninin başladığı caddeden itibaren Alaçatı’nın çeşitli yerlerinde otel bulmak mümkün. Alaçatı’da yaz döneminde artan oda fiyatları sonbahar itibariyle indirime giriyor. Erken rezervasyon Alaçatı otelleri de uygun fiyatlı konaklayabileceğiniz adreslerden. Alaçatı’da pansiyon, her şey dahil oteller, apart evler ve villalar da konaklama alternatiflerinden. Siz de dilediğiniz konseptte Alaçatı otelini seçmek için geç kalmayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.