Alaçatı'da esnaftan tatilcilere ‘hijyen’ çağrısı

Alaçatı'da esnaftan tatilcilere ‘hijyen’ çağrısı

Salgın nedeniyle tüm dünyada zor günler yaşanırken, bu zorlu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri turizm oldu. Yeni normalleşme kapsamında ise kısıtlamaların kaldırılmasıyla gözler turizm merkezi Alaçatı’ya çevrildi

Otel, restoran, kafe ve pastane işletmeleri tüm hijyen tedbirlerini alarak hizmete başladı. İşletme çalışanları ise “Maskenizi takın” ve “Sosyal mesafe kuralına uyun” çağrısı yaptı. Sailors Meydan çalışanlarından Rümeysa Mıhçı “Çalışanlar olarak tüm tedbirlerimizi alarak yeni sezona ‘merhaba’ dedik. Havaların da güzelleşmesiyle ağırladığımız misafir sayısı giderek artıyor. Miniklerin gönüllerince eğlenmesi, ailelerin huzuru bizleri keyiflendiriyor. Ancak maalesef bazen bu keyif yerini endişeye bırakıyor. Unutmayalım ki virüs henüz geçmiş değil, kurallara uymak zorundayız” dedi.

unnamed-677.jpg

Avrasya Lokantası'ndan Tayfun Gökdemir ise havalar ısındıkça hijyen kurallarına uymanın herkes için zorlaştığını belirterek “Maske takarak çalışmanın zorluğunu sonuna kadar yaşayan bizler, hem kendimiz hem ailelerimiz hem de sizler için bu zor şartlarda hijyenden hiç taviz vermeden çalışıyoruz. Maskemizi çıkarmıyoruz. Sizler de, sizin için çalışan bizleri korumak için lütfen kurallara uyun” diye konuştu.

“Birlik olmalıyız”

Köşe Kahve çalışanlarından Yaren Eris de "Normalleşme sürecini doğru anlayalım. Normalleşme adı altında hayatlarımızı riske atmayalım" diye konuştu. Kapari Bahçe çalışanı Yağmur Uzunoğlu da “Bu süreçte sevdiklerini kaybedenler oldu. Hepimiz aynı korku ve endişeleri yaşıyoruz, birlik olmalıyız. Sosyal mesafeye uyun, maskenizi takın” dedi.

Önceliğimiz ‘sağlıklı’ sezon

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu ise pandeminin geçmediğini, bu yüzden yaşamın kontrollü olması gerektiğini söyledi. Alaçatı işletmelerinde çalışanlar için sezon öncesi hijyen eğitimleri düzenlendiğini hatırlatan Bayraktaroğlu “İşletmecilerimiz ve çalışanlarımız bilinçliler. Ancak sadece onların bilinçli olması yeterli değil, hepimiz hijyen kurallarına uygun davranmalı, kimsenin sağlığını riske atmamalıyız” diye konuştu. Önceliklerinin ‘sağlıklı’ bir sezon geçirmek olduğunu vurgulayan Bayraktaroğlu, “Lütfen maskelerimizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım. Hep birlikte sağlıklı bir tatil geçirerek Alaçatımızın güzelliklerini paylaşalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.