Alaçatı’nın geri dönüşüm yel değirmenleri 

Alaçatı’nın geri dönüşüm yel değirmenleri 

Özel Piri Reis Okulları öğrencileri geri dönüşümlü malzemelerden yaptıkları Alaçatı yel değirmenleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı, Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’nda 14. kez ödüle layık görüldü.

Sosyal Bilgiler öğretmenleri Ejder Akhanca ve Arzu Simsaroğlu tarafından öğrencilerin yakın çevrelerindeki tarihi ve doğal güzelliklerin farkına varmaları, eski uygarlıklardan günümüze kalan kültürel mirasın günümüze katkılarını öğrenebilmeleri amacıyla hazırladıkları “Alacaat’tan Alaçatı’ya” adlı proje Özel Piri Reis Okullarına ödül getirdi. 6. Sınıf öğrencilerin gönüllü olarak çalıştığı proje İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Tarihe Saygı, Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”nı 14. kez okula kazandırdı.

0-(5)-008.jpg

Proje Özel Piri Reis Okullarının Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerindeki 6. sınıf öğrencilerinin İsmail Gezgin’in Çeşme – Alaçatı Arkeoloji, Tarih, Kent, Kimlik adlı kitabını okuyarak turistik belde ile ilgili sunum hazırlamasıyla başladı. İkinci aşamada sakız ağacı hakkında araştırma yapan öğrenciler mutfağa girerek beldeye özgü sakızlı kurabiye pişirdi. Bir yandan geri dönüşüm sanatçısı Okay Çankaya rehberliğinde geri dönüşüm malzemelerinden diğer yandan üç boyutlu yazıcı yardımıyla Alaçatı yel değirmenleri yapan öğrenciler Alaçatı’ya giderek 1934 yılından bu yana beldede yaşayan Sedat Baysoy ile sohbet etti. Edindikleri bilgiler ışığında birer broşür hazırlayan öğrenciler son olarak projeyi okulda arkadaşlarına sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.