Alaçatı’nın Muhtarı Bu Sezonda İddialı

Alaçatı’nın Muhtarı Bu Sezonda İddialı

Geçtiğimiz yaz başı kapılarını açan Muhtar Restoran bu sezonda Alaçatı Hacı Memiş’te misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Alaçatı’nın keşmekeşliğinden uzak Hacı Memiş’in gizli bahçesi Muhtar restoranın misafirlerini ağırladığı ikinci sezonu. Geçtiğimiz yaz başı Alaçatı’ya mekan açmak için hazırlık yaparken Hacı Memiş Muhtarlığının kaldırıldığını öğrenen Cenk Tan ve Mert Gündürü soluğu Hacı Memiş’in son muhtarı Recep Karabaş’ın yanında aldı. Madem öyle Alaçatı Muhtarsız kalmasın diyen Cenk Tan son muhtar Recep Karabaş’ın da rızasını aldıktan sonra yeni açacağı restoranın adını da Muhtar koydu. Rustik bir tarza sahip bu şık restoranda 80-90’lar Türkçe ile başlayarak gece 23.00’te hızlanan müziği ile muhabbet eşliğinde yemek yiyebileceğiniz ve sonrasında güzel müzikler eşliğinde eğlencenize devam edebileceğiniz bir ortam sunuluyor.

Alaçatı’ya ve kendilerine has yemek öncesi ve sonrası favori olan kokteyller ile damaklarda iz bırakan Muhtar’da detaylara çok önem veriliyor. Urla da kendi bahçelerinde ürettikleri sebze ve meyveler ile geleneksel mutfağı dünya mutfağı ile harmanlayarak asıl kültüre bağlı damak zevkleri ile füzyon mutfağı birleştirerek kültürümüze has çizgiden kopmadan modern bir meyhane menüye uyarlanmış. Menülerinde yeni yer bulan geleneksel bir tat olan humusa yine Çukurova yöresine ait olan tantuniyi harmanlayarak müşterilerinin beğenisine sunuyorlar. Geçtiğimiz sezondan itibaren duyulan yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirten Cenk Tan ve Mert Gündürü gün geçtikçe gelişmekte olan menüleriyle misafirlerini ağırlamaktan oldukça mutlular. Yemek ve sunumlarda kullanılan muz yapraklarını da kendi bahçelerinden temin eden Muhtar da haftanın dört günü Dj Serdar Bilmez müzik yaparken, Cuma geceleri ise canlı müzik performansı yer alıyor. Toplam 260 metrekare alanda 100 kişi kapasitesi olan ve göz alıcı avlusu şık mimarisi ile dikkat çeken Muhtar, adı kadar mutfağı ve personeliyle de hayli iddialı. Ege lezzetlerini ve balık tatlarını biraz füzyon mutfağına uyarlayan Muhtar’ın baş aşçısı Ankara’da hayli tanınan Oruç Dursun Söyler. Ankara’dan Alaçatı’ya transfer olan aşçımız mutfakta birbirinden leziz tatlara hayat veriyor.

 Mutfakta lezzeti en üst noktaya taşımayı amaç edinen işletmeciler sunumlarına da ayrı bir önem veriyor. Sürekli güncellenen mevsiminde seçilen Ege mezeleri ile dikkat çeken Muhtar’da alakart yemek istemeyenler için bonfile, antrikot ve köfte mevcut. Muhtar’ın mutfağında Hot Shot Karidesi, ballı hardallı sosa yatırılmış avokadolu karidesi tadılmaya değer. İsli ahtapot ise ara sıcaklarda ön plana çıkanlardan. Muhtar’da her gün taze günlük mezat balığı dolaptan mutfağa giriyor. Muhtar’ın salon kadrosu ise periyodik olarak düzenli şarap tadım ve sunum eğitimi alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.