Alaşehir Yaza Hazırlanıyor

Alaşehir Yaza Hazırlanıyor

 MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesinde sürdürdüğü altyapı çalışmaları ve içme suyu tesislerindeki bakım-onarım çalışmalarıyla yaz aylarında yaşanabilecek su kesintilerini en aza indirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yaz aylarında daha sık yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, Alaşehir ilçe merkezine su temini sağladığı içme suyu tesisini besleyen 11 adet sondajın bakım-onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştirdi. Avşar Barajı yakınındaki tesise 4 adet VHS yeni nesil motopomp ile 1 adet yedek motopomp temin etti. Tesiste elektrik panolarını da yeniledi. Yeni alınan 400 kw’lık jeneratör sayesinde de elektrik kesintilerinde yaşanan güç kesintisinin de önüne geçerek pompaların 7/24 kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağladı. İlçeye 2 bin 700 metre uzunluğunda 900 adet içme suyu sondajları için kolon borusu takviyesi de tamamlandı. MASKİ ekiplerince, önümüzdeki günlerde tesisi besleyen 11 adet sondajın önüne kum filtresi takılarak ilçeye daha sağlıklı içme suyu temini edilecek.


Öztozlu, incelemelerde bulundu
MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Öztozlu, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa kullandıkları şantiyede incelemelerde bulunarak depolama alanında yapılaması gereken çalışmalar için talimat verdi. Şantiye incelemesinin ardından Avşar Barajı yakınındaki içme suyu tesisinde yapılan çalışmaları inceledi. Öztozlu, incelemeler sonrasında Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Akif Ceylan ile görüşerek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. En son olarak Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı makamında ziyaret eden Öztozlu, Daire Başkanlığınca Alaşehir ilçesinde yaz aylarında yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Alaşehir ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler ve incelemelerde Öztozlu’ya Alaşehir MASKİ İlçe Şefi Mehmet Kedici ve MASKİ teknik personelleri eşlik etti.
 
Öncelik Yaz Aylarındaki Su İhtiyacının Karşılanması
MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, Alaşehir ilçesinde olduğu gibi il genelinde de yürütülen çalışmalar ile yaz aylarında yaşanabilecek sorunlarını engellemeyi planladıklarını belirtti. Öztozlu, ”Manisa genelinde özellikle yaz aylarında yaşanan arızalardan dolayı su kesintilerini en aza indirmek için Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın rahat bir yaz geçirmeleri için çalışmalarımızı planlı bir şekilde yürüterek çok önemli adımlar atıyoruz. Alaşehir ilçemizde 500 bin TL’ya yaklaşan hizmetimiz ile ilçemizi kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyu tüketmelerini sağlıyoruz. Alaşehirli vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.


“İlçemizin yaz aylarında sorun yaşamaması adına yapılan çalışmalardan memnunuz”
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Karaçoban, ”Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede yaptığı hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Yaz aylarında ilçemizin su kesintilerinin en az seviyede yaşanması adına yapılan çalışmalardan dolayı başta Manisa Büyükşehir Belediyesi Sayın Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürü Sayın Yaşar Coşkun’a ve çalışmalarda emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ederim” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.