Alavya 200 kez "Temiz Çevre" dedi

Alavya 200 kez "Temiz Çevre" dedi

Sürdürülebilir turizm anlayışıyla Alaçatı’da hizmet veren Alavya Otel’in, daha temiz bir çevre için başlattığı gönüllü çöp toplama hareketi, 2 bin kişiye yakın gönüllü katılımcı, komşu işletme ve Çeşme Belediyesi’nin de katkılarıyla 200. haftasına ulaştı.

Beş yıl önce temiz bir çevre için #welavyaalaçatı (Alaçatı'yı Seviyoruz) sloganıyla başlatılan çöp toplama projesi, 200 haftadır yaz-kış demeden sürdü. Alavya ekibi her pazartesi sabah 09.00’da Alaçatı sokaklarını dolaşıp çöp topladı. Çevreye örnek olup, daha iyi bir hale getirmek için çalışan Alavya, her haftaya doğaya saygı göstererek başladı.

3 BİN TON ÇÖP TOPLANDI
Çevre ve insanlar arasında denge kurmayı hedefleyen bu motivasyon, komşu işletmelerin de desteği ile gün geçtikçe büyüdü. Çevre bilinci olan nesiller yetiştirmek, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak ve doğal mirasın korunmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan gönüllü çöp toplama hareketinde şimdiye kadar yaklaşık 3 bin ton çöp toplandı.

1658221251919-foto5.jpg

JAKARANDA AĞAÇLARI DİKİLDİ
Öte yandan Alavya Otel, 200. haftada özel bir başarıya daha imza attı. Destek olan herkese teşekkür etmek ve yaşanılan bu topraklara daha da kök salmak amacıyla Alavya ekibi tarafından Alaçatı sokaklarına Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde Jakaranda ağaçları dikildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.