Albaraka'da altın transferi Biga ile daha güvenli

Albaraka'da altın transferi Biga ile daha güvenli

Türkiye’nin ilk blokzincir ağına öncülük eden Albaraka Türk, Blokzincir Tabanlı Altın Transfer Sistemi (BİGA) ile üye bankalar arasında zaman sınırlaması olmaksızın, hızlı ve güvenli şekilde gram altın transferi sağlıyor.

Dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonuyla teknoloji ve insan odaklı çalışmalarını sürdüren Albaraka Türk, Türkiye’de finansı bir adım öteye taşıyan işlere imza atmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ilk katılım bankası olarak birçok ilke imza atan Albaraka Türk, “BİGA” projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla bu kez de Türkiye’de finansal alanda bilinen ilk blokzincir ağının kurulmasına öncülük etti.

Takasbank tarafından sunulan platform, Albaraka Türk’ün yanı sıra Garanti BBVA, Kuveyt Türk, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım’ın dahil olması ile kuruldu. Alanında dünyada bir ilk olan Altın Transfer Sistemi’yle entegre çalışan, blokzincir teknolojisi ile geliştirilmiş olan BİGA, fiziki karşılığı bloke altına alınmış ve standartları belirli olan kaydi altının blokzincir teknolojisi kullanılarak transfer işlemlerinin yapılabileceği bir altyapı oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin finansal alanda bilinen ilk blokzincir ağı olan BİGA, halihazırda bankalar arası altın transferine imkan veren sistem ile çok yakında Albaraka Türk müşterileri, hesaplarındaki kaydi altınları BİGA’ya (Bir Gram Altın) dönüştürerek ağa üye olan bankalar arasında zaman sınırlaması olmaksızın 7/24, hızlı ve güvenli şekilde gram altın transferi sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.