Alçay'dan HÜDAPar tepkisi: Hevesleri kursaklarında kalacak

Alçay'dan HÜDAPar tepkisi: Hevesleri kursaklarında kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin genç vekil adayı Fulya Alçay, AK Parti iktidarının son dönemde uyguladığı kadın politikaları ve seçimlere yönelik kurmuş olduğu ittifakların ülkemizin kadınları için endişe verici olduğunu söyledi.

CHP'den milletvekili aday adayı olan Fulya Alçay, İzmir Kadın Kuruluşlarının (İKKB) milletvekili aday adaylarını tanıtmak amacıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, iktidarlarında kadına bakışta zihniyet dönüşümünü pozitif yönde sağlayacaklarını belirten Alçay, şunları söyledi: “Kadınlarımız bugüne kadar eşitsizliği barındıran, erkeğin üstünlüğünü varsayan cinsiyetçi zihniyetle mücadele etmek zorunda bırakılmıştır. Kadınların sorunlarının çözümü konusunda çalışan siyasetçiler, kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı ve kadın milletvekilleri olmuş, kadınlar kendi sorunlarını kendileri sahiplenmişlerdir. Hem sayısal olarak hem de zihniyet olarak erkek egemen meclis yapısını değiştiriyoruz. İktidarımızda kadın – erkek demeden bireysel hürriyeti esas alan insan hakları anlayışını hakim kılacağız.”

“YENİDEN REFAH VE HÜDAPAR KADIN DÜŞMANI”

AK Parti’nin, Cumhur İttifakına dahil ettiği Yeniden Refah Partisi ve ittifak için göz kırptığı HüdaPar’ın 6284 sayılı yasanın değiştirilmesini öngörmelerini de kınayan Fulya Alçay, “Nafaka kısıtlaması, cinsel istismarı meşrulaştırma girişimleri ile verilen mesajları tüm halkımız bilmekte ve anlamaktadır. Buna fırsat vermeyeceğiz. Biz kadın siyasetçiler olarak kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik atılabilecek her türlü adımın karşısında olacağız. Şu anda meclisin tozlu raflarında bekletilen kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi, eşit temsiliyet, şiddetin önüne geçilmesi ve kadınlara birtakım hakların tanınması amacıyla partimizin verdiği kanun tekliflerini yılın ilk 6 ayında uygulamaya koyacağız.” diye konuştu.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda kadınlar, genç vekil adayı Alçay’a büyük ilgi gösterdi. Kendisine yöneltilen soru ve beklentileri de yanıtlayan Alçay, İKKB çatısı altında yer alan ve kadın mücadelesinin hiçbir kadını ayrıştırmadan birlikte olmasını sağlayan tüm STK başkan temsilcilerine teşekkür etti.

whatsapp-image-2023-03-27-at-13-01-00.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.