Alevi Dernekleri'nden CHP'ye sert tepki: oy vermeyeceğiz!

Alevi Dernekleri'nden CHP'ye sert tepki: oy vermeyeceğiz!

CHP Menderes’te listede yer alan altı meclis üyesi istifa etti. Alevi ve Pir Sultan Dernekleri, CHP'ye sert tepki göstererek, “oy vermeyeceğiz” açıklaması yaptı.

31 Mart Mahalli ve İdari Seçimlerine sayılı günler kala, İlçe Seçim Kuruluna meclis üyesi listelerinin teslim edilmesiyle birlikte CHP kanadında birçok ilçede partililer tarafından listelere tepki gösterildi. Menderes’te ise partinin meclis üyesi listesinde yer alan altı isim adaylıktan çekildi. Ardından Alevi ve Pir Sultan Dernekleri Başkanı CHP’ye “Aleviler çantada keklik değil, CHP Menderes adayına oy vermeyeceğiz” sözleriyle tepki gösterdi.

Haydar Çelen, Erkan Çınar, Görgün Aykur, Koray Kabaca, Recep Öz, Sabit Işman adaylıktan çekilirken, CHP Menderes İlçe Başkanlığının da listeden rahatsız olduğu konuşuluyor.

1-001.jpeg

İşte Menderes Alevi ve Pir Sultan Dernekleri Başkanı’nın yaptığı o açıklama:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsurlarından olan Alevi yurttaşlar, bugün geldiğimiz süreçte CHP’nin gerçek sahipleri ve emekçiler olduğumuz halde yok sayıldığımız bir süreç yaşanmaktadır. Bizler asla partimizi terk etmiyoruz, fakat bu ayrımcılık zihniyetini yok sayıyoruz ve bunun bedeli seçim sürecinde mutlaka sandığa yansıyacaktır. Bilindiği gibi ülkemizde bir yerel seçim süreci yaşanmaktadır. Bu süreç içerisinde toplu olarak ağırlıklı oy verdiğimiz CHP İzmir Menderes örgütünün ilçe başkanlarına temsil edilmek üzere isimler verilmiştir. Bu durum başka adaylar, ilçe başkanları ve genel merkez olmak üzere tüm kademelere bildirilmiştir. Ancak her seçimde olduğu gibi bugün de Aleviler bu zihniyet tarafından çantada keklik olarak görülmüş, en basit talebimiz yok sayılmıştır. Bizler inancımız gereği, zalimin yezidin karşısında mazlumun yanında olduk. Bu düşüncelerle en yakın sosyal partilere özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiçbir talepte bulunmadan destek verdik. Ancak bu tavrımız bugüne kadar hep yanlış yorumlandı. Zannediyorlar ki bizler bir partiye mahkûm olarak hiç sorgulamadan, taleplerimiz karşılanmadan oy vermek zorundayız. Eşit yurttaşlık haklarından yararlanmayan ötekileştirilen toplumların seçeneksiz olduğunu düşünenler bilsinler ki bizler sorgusuz sandığa gidip CHP Menderes adayına oy vermeyeceğiz.”

"AK PARTİ TARAFINDAN YOK SAYILMADIK"

CHP kanadında bu gelişmeler yaşanırken, AK Parti’ye katılan ve Karşıyaka Meclis üyesi listesinin 2. Sırasında bulunan Hasan Ünal’a AK Parti’nin ön saflarda yer vermesi, Alevi yurttaşlar tarafından “AK Parti tarafından yok sayılmadık” sözleriyle takdir edilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.