Alexa’dan Siri’ye Apple Watch tokadı!

Alexa’dan Siri’ye Apple Watch tokadı!

Siri, tüm Apple cihazlarında olduğu gibi Apple Watch içerisinde de kullanıcıların hizmetinde bulunuyor. Ancak Siri’den sıkılan Apple Watch kullanıcıları için Amazon‘un sanal asistanı Alexa artık kullanılabilir durumda.

Üçüncü parti bir yazılım olarak Apple Watch için uyarlanan bu uygulamanın adı Voice In A Can. Amazon’un resmi uygulaması olmayan ancak Amazon için uygulama geliştirici bir ekipten çıkan Voice In A Can, Apple Watch’a yeni bir sanal asistan getiriyor. Amazon’un geliştiricilere üçüncü parti uygulamalarda ve cihazlarda kullanılmak üzere Alexa’yı kullanıma açmasından dolayı, Alexa’nın diğer işletim sistemlerine uyarlanması bekleniyordu. Kullanıcıların bu üçüncü parti uygulamayı cihazlarına bir eklenti olarak yükledikten sonra Amazon hesabı ile giriş yapmaları yeterli.
 

Voice In A Can bazı kısıtlamalarla geliyor!
 

Ancak bu uygulama Amazon’un resmi bir yazılımı olmadığı için bir takım kısıtlamalarla ile beraber geliyor. Amazon Alexa resmi uygulamasındaki gibi sesli kitap ve podcast uygulamaları Apple Watch için şu an kullanılabilir değil. Ancak akıllı ev sistemleriyle ilgili ve Alexa’da kullanılan diğer uygulamaları Apple marka akıllı saatinizde kullanabileceksiniz.

Siri’den sıkılan ve bir değişiklik arayan Apple Watch kullanıcıları için şu an ilgili uygulama App Store üzerinde indirilebilir durumda bulunuyor. Uygulamayı 1.99 dolar karşılığında bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.