Ali Babacan: Altı ayda kriz ortamı rahatlar

Ali Babacan: Altı ayda kriz ortamı rahatlar

Kırşehir’de vatandaşlarla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Altı ayda kriz ortamı rahatlar. Normalleşir. İki senede de enflasyon tek haneye düşer” dedi.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde vatandaşlarla sohbet eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, pazar ziyaretinde bulundu. Babacan’la konuşan insanların gündeminde ekonomi vardı. Karşılamaya gelen bir vatandaş Babacan’a “Gençsiniz, zindesiniz. Ekonomiden anlıyorsunuz. Bir ülkede ekonomi şarttır. Bunu başaracağınıza eminim. Ama muhalefetin ‘Gelince hesap soracağız’ söylemine de razı değilim. Bunlar da boş işler’ dedi.

‘Önce kepçeyle alıp, arkasından kaşıkla bir şeyler veriyorlar’

Yapılan maaş zamlarını “Önce kepçeyle, enflasyonla alıyorlar. Sonra arkasından kaşıkla bir şeyler veriyorlar” sözleriyle değerlendiren Babacan, bir vatandaşın “Ne zaman düzelir” sorusunu “İş başına geldiğimizde Altı ayda kriz ortamı rahatlar. Normalleşir. İki senede de enflasyon tek haneye düşer” diye yanıtladı.

babacan-odtu-1871.jpg

Babacan, vatandaşın “Cumhurbaşkanı’na verdik verdik, ne hale getirdi bizi” sözlerine ise “Artık yoruldu. Müsait bir yerde indireceğiz. Devam edeceğiz” diye karşılık verdi.

‘Avrupa’dan geliyorum, bu insanlara yazık günah’

Babacan kendisine “Avrupa’dan geliyorum. Bu pahalılık nedir başkanım?” diye soran vatandaşa “Sana da mı pahalı geliyor? ‘Euro’yu bozdurunca ucuz oluyor’ diyorlar. Bir kilo peynir 80 lira” dedi. Vatandaş ise “Bizim için ucuz. Bu insanlara yazık, günah” diye konuştu.

Akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren bir vatandaşın ise Babacan’dan ilginç bir isteği vardı. Arabasının anahtarını çıkartan vatandaş “Anahtarı Külliye’ye götürseniz de hediye etseniz. Tayyip ağama verseniz. Bir arabamız var, ona da binemiyoruz” dedi.

‘Çalışan, üreten zarar ediyor’

Ayrıca Kaman’da pazar ziyaretinde de bulunan Babacan, kendisine “Ben üretim yapıyorum. Benim elimden tutulması lazım” diyen üreticiye “Devlet şu anda ‘Sen hiç çalışma. Üretim yapma. Sermayen varsa Kur Korumalı Mevduat hesabına yatır, yan gel yat’ diyor. Şu anda hükûmetin teşviki bu yönde. Türkiye’de çalışan, üreten zarar ediyor” diye karşılık verdi.

‘Hükûmet ekonomiyi yönetemiyor’

Bir pazarcı esnafı da durumunu “Bizim maliyetlerimizin yükseldi. Antalya’dan bedava mal yüklüyorum, arabam 15 bin lira yakıyor. Sadece mazot. İşçiliği saymıyorum” diye anlattı.

Babacan bunun üzerine “Mazot, dolar arttığı için arttı. Lastik, yağ arttı. Taşıma fiyatı artınca bütün burası artıyor. Bu hükûmet ekonomiyi yönetemiyor” dedi.

‘İlk hafta tek maaşa düşerler’

Pazarda karşılaştığı bir vatandaşın gündeminde de çoklu maaş tartışmaları vardı. Vatandaşın “Bir sürü işsiz varken 10-15 maaş alanları dile getirin” isteği üzerine Babacan şunları söyledi:

“Anında keseriz. İlk bir haftada keseriz. Tek maaşa düşerler.”

Babacan ayrıca pazarda karşılaştığı vatandaşın “Düğün yapacağım yapamıyorum. Böyle olmaz” sözleri üzerine “Şu andaki iktidar bu sorunları çözemez. Bitti. Yapamazlar. Süreleri tamamlanıyor” diye karşılık verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.