Ali Mamak'tan Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'ye tepki!

Ali Mamak'tan Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'ye tepki!

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Ali Mamak, Fransa’da yaşanan saldırı sonrası Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi!

Mamak yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti;

Fransa’nın başkenti Paris'in kuzeybatısında Conflans Sainte-Honorine'de bulunan bir okul yakınında meydana gelen olayın sonrası Fransa da polis tarafından vurularak öldürülen gencin ardından Dünyada başta Avrupa Birliği ülkelerinin ve Amerika Birleşik Devletlerinin  açıklamaları İslam ile terörün yan yana anılması biz Müslümanları bir kez daha derinden sarsmıştır. 

Sosyal medyada da söz konusu cinayetle ilgili olarak Peygamber'imizin çıplak resmi olduğu öne sürülen resmin cinayet de öldürülen öğretmen tarafından  sınıfındaki çocuklara gösterilmesi, Müslüman öğrencilerin sınıftan çıkarılması gibi kışkırtıcı tutumların ardından bu elim hadise vukuu bulmuştur. 

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz ve her türlü terör eyleminin karsısında olduğumuzu defaatle soyluyoruz. Cinayet zanlısının Müslüman bir genç olması nedeni ile Başta Fransız basını ve Batılı medya organlarınca İslami Terörizm, İslami Terör gibi ifadelerin kullanılmasından rahatsızlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. 

İslamiyet’in barış dini olduğunu, barışın ve huzurun teminatı olduğunu başta Müslüman olmasalar da Müslümanların yaşadığı toplumları da yöneten Batılı idarecilere bir kez daha hatırlatıyoruz. Son olarak İslamifobi özelinde bu tarz söylemlerin bilinçli yada bilinçsiz söylenmesinden duyduğumuz rahatsızlığı bir kez daha dile getiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.