ALİAĞALI GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

ALİAĞALI GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Aliağa Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ’ne katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Aliağa Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”nin sertifika töreni ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.  ALTO’ya gelen 200’den fazla başvuru arasından seçilen 75 kişi eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldı. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Şaban Atalan ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Y. Kemal Aygün’ün katılımıyla gerçekleştirilen törende eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.


Törenin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti. Girişimciliğin kalkınma için önemli bir husus olduğunu belirten Saka, “Sertifikalarınızı aldınız, bundan sonraki süreçte iş yerlerinizi açarken yardımcı olabileceğimiz her konuda yanınızda olmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra kuracağınız işletmelerle hem ekonomimize ve hem de istihdama katkı sağlayacaksınız” dedi.


Saka’nın ardından kürsüye çıkan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Kursları düzenlemedeki amaçlarının, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilçede kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yardımcı olmak olduğunu söyledi.


Girişimcilik kurslarını ALTO olarak önemsediklerini ve uzun zamandır bu yönde çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Ertürk, “Öncelikle belge almaya hak kazanarak iyi bir başlangıç yapmış olduğunuz iş hayatınızda, hepinize başarılar diliyorum. Sizlerin mesleki gelişiminde Oda olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı da özellikle ifade etmek istiyorum. Asıl amacımız elbette Aliağamıza yeni esnaf, tacir ve tüccar kazandırmaktır. 2010 yılından bu yana Odamızda girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Bugüne kadar da Odamız aracılığı ile 375 kişi bu belgeyi almaya hak kazandı. Belgelerini alarak ilçemizde işletmelerini açan pek çok girişimciyi görmek bizi mutlu ediyor. Umarız daha önce olduğu gibi bu kurs neticesinde de sertifika alan kursiyerlerimiz ‘Kendi işini kendin yarat’ şiarıyla yeni iş yerleri açarlar. Düzenlediğimiz kursların sizler için, Aliağa’mız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından ise, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.