Alibaba kendi bilgisayar çiplerini üretecek

Alibaba kendi bilgisayar çiplerini üretecek

Alibaba, Çin'in yabancı teknolojiye olan bağımlılığını kesmek istediği için kendi bilgisayar çiplerini üretecek. Şirket, 2019'un ikinci yarısında ilk yapay zeka çipini geliştirmeye başlayacak.

Çin'in en büyük teknoloji firması Alibaba, bulut bilişim, internet bağlantılı cihazlar ve diğer sektörler için yapay zeka çipleri geliştireceğini duyurdu.

Alibaba'nın teknoloji müdürü Jeff Zhang, e-ticaret şirketinin algoritma ve verilerdeki avantajlarının, "kuantum ve çip teknolojisi gibi yıkıcı alanlarda gerçek teknoloji atılımlarına öncülük etmek için eşsiz bir konuma" sahip olduğunu söyledi.

Alibaba, daha önce çip üreticilerine çeşitli yatırımlar yaptı. Bu yılın başlarında, Çinli bir çip tasarım firması olan C-Sky'ı satın aldı.

Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, Çin'in yabancı çiplere olan bağımlılığı konusunda konuştu. Ma, "Pazar Amerika tarafından kontrol ediliyor. Peki ya aniden satamazlarsa, bunun anlamını biliyorsunuz. Bu yüzden Çin, Japonya veya herhangi bir ülkenin çekirdek teknolojilere ihtiyacı var." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.