Alışverişlerinizde yerli ürünleri tercih edin…

Alışverişlerinizde yerli ürünleri tercih edin…

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yöneticileri, Yerli Malı Haftası nedeniyle vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı.

12-18 Aralık tarihleri arasında tüm Türkiye'de Yerli Malı Haftası’nın kutlandığına dikkat çeken Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, tüketicilere  benzeri varsa yerli ürün kullanma çağrısında bulundu. 
869 barkoda dikkat
Türkiye'de üretilen ürünlerin bar kodunun 869 ile başladığını hatırlatan Beyen, ‘Dolayısıyla, vatandaşlarımızın satın aldıkları malları seçerken bar kodlarının 869 ile başlamasına dikkat etmelidir. 
Gelişen çağın etkisiyle, satın alınan malları incelediğimizde; artık bilgisayar, akıllı telefon, otomobil, televizyon ve diğer bazı elektronik aletlerin ilk sıralarda yer aldığı görülmektedir. Bu ürünlerin en belirgin özelliği ise ya ithal edilmeleri ya da büyük oranda ithal girdi ile üretilmeleridir. 

İthalata bu denli rağbet edilmesi de ülkede dış ticaret ve cari dengesinde  açık verilmesine ve ekonomide sıkıntılar yaşanmasına neden olmaktadır.  O nedenle ithal yerine yerli ürünü tercih etmek artık bir zorunluluktur’ dedi.
AVM’ler körüklüyor 

Yerli mallarının en fazla esnaf sanatkarlarda satıldıklarını da belirten Süleyman Beyen sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bugüne kadar kuralsızca çoğalan AVM'ler hem tüketimi kamçılamış hem de buralarda satılan malların daha çok ithal ürünlerden oluşması nedeniyle cari açığı beslemiştir. 
Ülkemizdeki cari açığın azaltılması, işsizlikle mücadelede başarılı olunması, kaynakların daha etkin kullanılabilmesi, ancak tüketicilerin alışverişlerinde yerli mallara öncelik vermeleriyle sağlanabilecektir. 

Bu noktada, genellikle yerli ürün satan veya üreten, milyonlarca insanın geçimine imkan veren esnaf sanatkarlarımızın önemi ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım, geleceğimiz tutumlu olduğumuz, yerli malı kullandığımız, küçük işletmelere sahip çıktığımız ölçüde güzel olacaktır.’
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.