Aliya İzzetbegoviç Bornova’da unutulmadı

Aliya İzzetbegoviç Bornova’da unutulmadı

Bornova Belediyesi, Bosna Hersek’in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i ölümünün 15’inci yılında Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen panel ile andı.

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın açılış konuşmasını yaptığı panelde, savaş sırasında Aliye İzzetbegoviç’in en yakınında bulunan askeri ve sivil yöneticiler bağımsızlığın hangi şartlarda kazanıldığını anlattı.

 Bornova Belediyesi ve İzmir Bosna Sancak Derneği işbirliği ile Büyükpark içindeki Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, Bosna Hersek Emekli Genelkurmay Başkanı Atıf Dudakoviç, Bosna Hersek eski Savunma Bakanı Sakib Mahmuljin, savaş döneminde Bosna Hersek’teki Türk askeri birliğinin başında bulunan Emekli Tümgeneral Mehmet Ali Erdoğan konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ise Araştırmacı Tarihçi Yazar Nusret Sancaklı yaptı. Dudakoviç ve Mahmuljin özgürlüğe giden yoldaki mücadeleleri dinleyicilere anlattı.

 Panelin açılış konuşmasını yapan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Aliya İzzetbegoviç’in Bosna Hersek’in Atatürk’ü olduğunu belirterek, “O bütün ömrünü toplumunun hür ve bağımsız yaşaması için harcadı. Uzun yıllar hapishanelerde yatarak, işkenceler görerek bu birliği ve bütünlüğü sağladı. Büyük bir devlet adamıydı, alim bir kimseydi. Değerli komutanlarımızın burada olmasından büyük bir mutluluk duydum. Çünkü onlar Aliya İzzetbegoviç’in en yakınındaki insanlardı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.