Alkın: “Demokrasinin sigortası 15 Temmuz ruhu”

Alkın: “Demokrasinin sigortası 15 Temmuz ruhu”

Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye. Demokrasinin sigortası 15 Temmuz ruhudur” dedi.

Türkiye’nin sivil toplumunu temsil ede Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 15 Temmuz anma etkinlikleri 81 ilde aynı anda basın açıklaması düzenledi.

Akhisar'da düzenlenen toplantıda ortak bildiriyi okuyan Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, 15 Temmuz'un Türkiye için İstiklal Harbi'nden sonra karşılaştığı en büyük tehlike olduğuna dikkat çekerek “Bu bir işgal girişimiydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu” dedi.

Halkın darbeye karşı durarak “Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez” dediğini ve bunu da tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Alkın şöyle devam etti:

“Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır”

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Alkın milletinin vicdanının rahatlaması için de yargı kurumlarının, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğiyle atlattığı hain darbe girişimi sonrasında “Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık.İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var” dedi.

Basın toplantısında Alkın ile birlikte Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Ertürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şerif Şerifoglu, Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Kemahlı, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aslan, Genel Sekreter Gökben Dikili Altaş katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.