Alman Kanalı ZDF Özür Diledi

Alman Kanalı ZDF Özür Diledi

Almanya'da yayın yapan ZDF kanalı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretler içeren şiirinin büyük tepki çekmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayarak özür diledi. Açıklamada Böhmermann'ın adına yer verilmemesi dikkat çekti.

Kanal tarafından yapılan açıklamada, İkinci Alman Kanalı'nda (ZDF) yayınlanan mizah programı Neo Magazin Royal'da yer verilen Jan Böhmermann isimli komedyenin videosunun ertesi gün internetten bir daha izlenilmesine imkan verilmeyecek şekilde silindiğini belirtildi.

Açıklamada ayrıca geçen cuma günü "Neo Magazin Royal" programının direktörü Dr. Norbert Himmler'in  de bir açıklama yaparak, programın ZDF standarlarına uygun olmadığını söyleyerek internet ortamından kaldırılma kararının nedenini açıkladı.

Alman kanalının Genel Müdürü Dr Thomas Bellut da geçtiğimiz pazartesi günü Berlin'de bulunan Türk Büyükelçisi'yle görüşerek, Neo Magazin Royal isimli programın izleyicilerde duygusal yaralanmaya sebebiyet vermesinden kaynaklı olarak özür dilediği belirtildi.

Ne olmuştu?

Almanya’da yerel yayın yapan NDR kanalında yayınlanan Extra 3 isimli programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında mizahi eleştiri içeren bir kip yayınlanmıştı. Klibin yayınlanması üzerine Türkiye’deki Almanya Büyükelçisi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak nota verilmişti.

Nota verilmesi olayının duyulmasının ardından hem Almanya’da hem de Avrupa Birliği’nde bazı yetkililer Türkiye’ye tepki göstermişti. Kabare sanatçısı olarak tanınan Jan Böhmermann da ZDF kanalında Erdoğan’a tepki göstermek için ağır hakaret içeren şiiri okuyarak kendisi tepki topladı. Şiirin ZDF kanalında yayınlanması durduruldu ve kanalın internet sitesinden kaldırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.