Alman Korsan Parti Başkanına Erdoğan Gözaltısı

Alman Korsan Parti Başkanına Erdoğan Gözaltısı

Almanya'nın partilerinden Korsan Parti'nin başkanı her hafta Cuma günü Berlin'de Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği basın özgürlüğü mitingi sırasında Erdoğan'a hakaretten gözaltına alındı.

Almanya'da her Cuma günü Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde basın özgürlüğü ve sansüre karşı miting düzenleyen Korsan Parti, dün yine miting gerçekleştirirken Alman polisinin müdahalesine uğradı. Miting alanına giren polis mitingin sona erdiğini duyurarak Parti Başkanı Bruno Kramm'ı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Yerel medya kuruluşlarında yer alan haberlerde belirtilenlere göre her hafta cuma günü, Berlin Türkiye Büyükelçiliği önünde basın özgürlüğü ve sansüre karşı miting düzenleyen Korsan Parti bu hafta polis müdahalesiyle karşılaştı. Erdoğan'a hakaret içeren şiir yazan komedyen Jan Böhmermann'ın şiirinden bir pasaj okuyan parti başkanı Bruno Kramm, polis tarafından gözaltına alındı. Alman polisi Kramm'ı Almanya Ceza Yasası 103. madde gereği gözaltına alındığını duyuruldu.

korsan-parti-2

Korsan Parti başkanı Böhmermann'ı da eleştirmiş

Gözaltına alınan Korsan Parti'nin başkanı Bruno Kramm'ın Erdoğan'a ağır hakaret içeren şiiri yazan komedyan Böhmermann'ın şiirinin bir kısmını eleştirdiği ortaya çıktı.

Parti başkanı Kramm'ın sosyal medya yoluyla yaptığı açıklamada, konuşması sırasında polisin yanına gelerek elindeki mikrofonu aldığını ve mitingi dağıttığı belirtildi. Hala şokta olduğunu söyleyen Kramm hakkında, protesto ettiği 103. madde nedeniyle dava açılabileceği belirtildi. Polisin mitingi bastığı sırada Türkiye Büyükelçiliği avukatının da polisin yanında olay yerine geldiği belirtildi.

2009 seçimlerinde Almanya'da yüzde 2 gibi büyük bir oranda oy alan Korsan Parti her hafta Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde toplanarak, miting gerçekleştiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.