Alman Turizm Heyeti İZTO’daydı

Alman Turizm Heyeti İZTO’daydı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TTGA) ile SunExpress, Almanya’nın önde gelen turizm acentelerini 16-19 Temmuz tarihlerinde İzmir ve Kuşadası’nda ağırladı. 

Program kapsamında Türkiye’nin güvenli tatil seçenekleri ve alınan tüm önlemlerin Alman temsilcilere tanıtımı gerçekleştirildi. Pandemi sonrası Almanya’dan gelen ilk turizm inceleme grubu niteliği taşıyan Heyet, İzmir Ticaret Odası evsahipliğinde düzenlenen toplantı ile  İzmirli turizm meslek örgütleri ile bir araya geldi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Güler, Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, Sunexpress Satış ve Pazarlama Direktörü Michael Schoeberi Sunxepress Türkiye Direktörü Ece Şenev’in katıldığı toplantıya, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler evsahipliği yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İZTO Yönetim Kurulu Danışmanı Mine Güneş Kaya,  ETİK Başkanı Mehmet İşler, İZRO Başkanı Macit Şaşzade, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer’in iştirak ettiği toplantıda, turizm sektörüyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

KIZILGÜNEŞLER : “ALMANYA İLE TURİZM AKIŞINI YENİDEN BAŞLATMAK SON DERECE ÖNEMLİ”

Yaptığı açılış konuşmasında, küresel çapta yaşanan ve hiç kimsenin daha önce bir benzerini yaşamadığı bu pandemi döneminde zorlu günler yaşandığını vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Turizmin ve seyahat endüstrisinin küresel olarak durmuş olması bütün paydaşlarımızı derinden etkiledi, ancak bütün dünya için toplanmaya başlama zamanına gelindi. Bu zorlu günleri geride bırakmak ve bizler için hem kültürel hem de ticari bağlarımızın güçlü olduğu Almanya ile turizm akışını yeniden başlatmak son derece önemli” dedi. Kızılgüneşler, “Kentimizi ziyaret eden turistlerin içerisinde Alman dostlarımız yıllardır birinci sırada yer alıyor. Bu noktada, öncelikle Sun Express’e İzmir’den gerçekleştirdiği direkt uçuşlar için teşekkür etmek istiyorum. Zira bu uçuşların ziyaretçi sayısına direkt bir etkisi olduğunu biliyoruz. Biz Oda olarak, bir destinasyonun tanınması için yerinde tecrübe edilmesinin önemini biliyoruz. Bu sebeple de tanıtım gezilerini (FAM trip) her zaman destekliyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın pandemi sürecinde seyahat ve konaklama güvenliği konusunda aldığı sıkı tedbirlerin sektör temsilcileri adına ne kadar kritik olduğuna ve Güvenli Turizm Sertifika Programı’nın önemine değinen Kızılgüneşler, “Güvenli Turizm Sertifikası Programı hem ziyaretçi hem de hizmet veren tarafların aynı anda korunmasını hedefliyor.  Sizleri yeniden kentimizde ağırlamak için Bakanlığımız ile her türlü işbirliğini gerçekleştirdik ve titiz çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Sağlık ve hijyenin sadece pandemi değil her zaman birinci sırada tutulduğu kentimizde sizleri yeniden ağırlamaya hazırız. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü ve TTGA Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Güler’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, Alman acente temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada Türkiye ve Almanya arasında kültür ve ekonomi dâhil pek çok alanda güçlü bağlar olduğuna dikkat çekti. Alman vatandaşların tatil için ilk tercihlerinin Türkiye olduğunu vurgulayan ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Güler, Türkiye’nin pandemi dönemini ve normalleşme sürecini en iyi yöneten ülkelerden olduğunu anlattı. Genel Müdür Güler, “Vaka sayısındaki düşüş ve iyileşen hasta sayısındaki artışı incelediğimizde başarımızın tesadüf olmadığını görüyoruz. Sürecin tüm yönlerini çok dikkatli bir şekilde ele aldık. Güvenli Turizm Sertifikasyon Sistemi’ni de bu kapsamda hayata geçirdik. Misafirlerimizin havalimanına adım attıkları andan itibaren, transferden konaklamaya, tüm seyahatleri süresince kendilerini tamamen güvende hissedecekleri bir sistem geliştirdik.” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin sürecin başından bu yana Covid-19 ile mücadelede birçok ülkenin ilerisinde olduğunu ifade eden SunExpress Kıdemli Doğrudan Satış Müdürü Michael Schoeber, “SunExpress olarak Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana yolcularımızın ve ekiplerimizin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm önlemleri aldık. Bu organizasyon ile birlikte Türkiye’nin güvenli seyahat için aldığı önlemleri yerinde göstererek birçok turist için en emniyetli tatil seçeneklerinden biri olduğunu anlatma şansı bulacağız. Tüm katılımcılara ve organizasyonun destekçilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Almanya’nın önde gelen turizm dergilerinden olan Touristik Aktuell’in Şef Editörü Mathias Gurtler, bu organizasyon sayesinde İzmir’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gurtler, “Biz Almanya’da sadece ülkemizde alınan önlemlerin emniyetli olduğunu düşünüyoruz, ancak görüyoruz ki Covid-19 ile mücadelede Türkiye de en az Almanya kadar başarılı. Gerekli tüm önlemler alınmış durumda. Tüm katılımcılara ve bu organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm destekleyenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ÖZGENER: “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKA PROGRAMI’NA TAM DESTEK VERİYORUZ”

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Sunexpress işbirliğinde organize edilen program kapsamında, Alman turizm heyetinin kentin aktörleri ile ilk kez İzmir Ticaret Odası evsahipliğinde bir araya gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Özgener, “Pandemi ile mücadelede de, pandemi sonrasında da faaliyette olacak kriz kurullarının etkin yönetişimi ve vizyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın başlattığı ‘Safe Tourism’ uygulaması çerçevesinde alınan önlemleri son derece önemsiyoruz” dedi. Özellikle Alman turizmcilere bu uygulamaların yerinde gösterilmesi ve heyetin gerekli incelemelerini yapmaları için başlangıç yeri olarak İzmir’in seçilmesinden son derece memnun olduklarını ifade eden Özgener, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a güvenli ve sağlıklı turizm hamlesini başlattığı için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Program kapsamında ilk olarak İzmir’e gelinmesi ve programın, Odamız evsahipliğindeki bu toplantı ile başlamasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerek Bakanlık, gerekse pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini yoğun bir şekilde yürütmekte olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu projeye desteğimiz tam. Sunexpress de anlamlı bir karar vererek Türkiye’de büyümeyi uygun gördü. Oda olarak kendileri ile İzmir özelinde 2021 projeksiyonları için daha geniş bir program dahilinde tekrar bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.

TUI ve Alltours gibi tur operatörlerini temsil eden ve Almanya’nın yedi farklı şehrinden organizasyona katılacak olan seyahat profesyonelleri, Ege’nin eşsiz doğasında gerçekleşecek gezi ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Güvenli Turizm Sertifika Programı”nı turistik tesislerde deneyimleme imkânı bulacak. Heyet, 19 Temmuz 2020 tarihine kadar İzmir ve Kuşadası’nda görüşmelerini ve incelemelerini sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.