Almanya Başkonsolosu Wolter: İş birliklerini geliştirelim

Almanya Başkonsolosu Wolter: İş birliklerini geliştirelim

İzmirli iş insanları ile bir araya gelen Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, “Türkiye ile her alanda iyi ilişkilerimiz var. Bu iş birliklerini daha da geliştirelim. Ortak yatırımlarla ticaret hacmimizi daha da büyütelim” dedi.

İzmir Alman Ekonomik Topluluğu’nun Petrofer’de yapılan toplantısında Federal Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Başkanı Florian Burkhardt, İzmir Alman Ekonomik Topluluğu ile birlikte ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Şengül, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Thilo Pahl ile birlikte İzmir Alman Ekonomik Topluluğu üyesi iş insanları yer aldı.

Katma değer yaratmaya, ihracata devam

Petrofer’in İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni gres fabrikasında yapılan toplantıda konuşan Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Almanya ile Türkiye sanayisinin işbirliğinin gücünü anlattı.

5.jpg

Başkan Taşkın, “Türkiye’nin Avrupa’daki en önemli ticari, ekonomik ve siyasi partnerinin Almanya olduğunu söylersek sanırım yanlış bir cümle kurmamış oluruz. Alman ortaklı bir firma olarak üretmeye, katma değer yaratmaya, ithalatı kesmeye, ihracata ve istihdama yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi. Dünya ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Taşkın, “Böylesi dönemlerde yabancı sermaye ve ihracat son derece önem kazanıyor. Bu anlamda Almanya ve Alman sanayisi ile beraber yol yürümek, üretirken Alman iş disiplini ile çalışmak, katma değer üretmede kritik öneme sahip. Biz de Alman dostlarımız ve ortaklarımızla 40 senedir Türkiye’de bunu yapıyoruz” diye konuştu. Ayrıca Taşkın “Bu yıl ve gelecek yıl Türk sanayisinin en az yüzde 40 büyüyeceği ve ihracatımızın da 230 milyar dolarları geçeceğini çok net bir şekilde görmekteyiz” diye de ekledi.

“Sizler için görevimizin başındayız”

Federal Almanya Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ise pandemi nedeniyle ara verdikleri İzmir Alman Ekonomik Topluluğu toplantılarına yeniden Petrofer ile devam ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Alman ortaklı Petrofer’in başarısından etkilenmemenin mümkün olmadığını ifade eden Wolter, “Türkiye ve Almanya tarihsel olarak yakın ve işbirliğine açık iki ülke. Hem ekonomik hem siyasi hem de toplumsal olarak güçlü ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik işbirliklerinin daha da artmasını diliyorum. Konsolosluk olarak iş dünyasının tüm soru ve sorunlarında yanlarında olduklarını bilmelerini istiyorum” diye kounştu.

4.jpg

Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü’nün yeni Başkanı Florian Burkhardt da bir konuşma yaparak bu nazik davetten dolayı Petrofer’e ve İzmir Alman Ekonomik Topluluğu’na teşekkür etti. Pandemi nedeniyle küresel anlamda ekonomilerin zorlandığını ifade eden Burkhardt, “Böylesi dönemlerde işbirlikleri çok daha önem kazanıyor. Türkiye sanayisi ile Alman sanayisinin işbirliğinin tarihi çok uzun. Bu anlamda bu işbirliklerinin artması ve güçlenmesi için Almanya Büyükelçiliği olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ankara’da sizlerin her tür sorununu çözmek için görevimizin başındayız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.