Almanya İncirlik'te Hava Üssü İnşa Etmek İstiyor

Almanya İncirlik'te Hava Üssü İnşa Etmek İstiyor

Almanya IŞİD ile mücadelesine hız kazandırmak amacıyla İncirlik Üssü'nde özel hava üssü kurmak için Türkiye'ye talep götürdü.

IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonların alanını genişletmek isteyen Almanya'nın Adana İncirlik'teki hava üssü içine kendine ait bir üs inşa etmek istediği iddia edildi. Alman basınında yer alan iddialara göre 65 milyon Euro bütçe ayrılan üssün 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Hava üssü terör örgütü IŞİD'in bitirilmesinin daha uzun süreceği düşünüldüğü için inşa edilecek.

Alman basını, Almanya ordusunun raporlarından aldığı bilgilere göre, İncirlik'e hava üssü kurmak için harekete geçti. Türkiye ile pazarlık yapmaya başlayan Almanya üsse üretmeye başladığı Tornado jetlerini yerleştirecek. IŞİD tarafından düzenlenen Paris'teki terör eyleminin ardından Fransa'nın çağrısıyla terör örgütüne karşı harekete geçen Almanya daha önce de Türkiye'ye Tornado jetlerden göndermişti.

hava-üssü

Üssün inşasıyla beraber, Türkiye'de askeri olarak geçici statüde olan Almanya, kalıcı statüye geçmiş olacak. Yeni üssün inşasıyla beraber 200 askeri bölgede tutan Almanya, asker sayısını 400 e çıkarmış olacak. Türkiye'nin Almanya'nın talebini kabul etmesi üzerine bölgeye Alman askerlerin kullanması amacıyla 4.5 milyon Euro'ya sosyal tesis de inşa edilecek.

 

Anlaşma onay görürse 2016 içerisinde inşaat başlayacak

Türkiye'nin Almanya'nın talebini kabul etmesi durumunda 6 ay içerisinde inşaatın başlaması planlanıyor. Almanya Ordusu üssün inşa maliyetlerinin tamamını karşılamayı kabul ederek, Türkiye'nin kabulü doğrultusunda üssün yapımı için ihaleye çıkartacak.

Türkiye Almanya'nın sunduğu teklifi değerlendiriyor

Hava üssü için talebin, Angela Merkel'in Gaziantep ziyareti sırasında gündeme getirildiği konuşulurken, Türkiye'nin Almanya'nın talebini masaya yatırdı. Almanya'nın talebine kısa bir süre içerisinde cevap verilmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.