Almanya’dan önemli Huawei açıklaması!

Almanya’dan önemli Huawei açıklaması!

Financial Times yayınladığı raporda, Almanya‘nın; Çin telekomünikasyon devi Huawei‘nin 5G olarak bilinen ultra yüksek hızlı internet sistemine katılmasını engelleme planları bulunmadığı açıkladı.

Ülkenin telekomünikasyon düzenleyicisi kurumu olan Bundesnetzagentur Başkanı; Financial Times‘a, Huawei dahil bir çok Çin’li ekipman tedarikçisinin “özel olarak dışlanmaması gerektiğini düşündüklerini” açıkladı.

Jochen Homann gazeteye verdiği demeçte, kurumunun henüz şirketin güvenlik riski oluşturduğuna dair bir kanıt göremediklerini belirtti. Eğer Çin’li şirket, gereken tüm güvenlik gereksinimlerini karşılarsa 5G ağ dağıtımına katılabilecek.

Huawei, teknolojisinin Çin’e casusluk yapacağı düşüncesine karşı çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin ile yaşadığı ekonomik savaş neticesinde Huawei ürünlerinin ülkede kullanılmasını yasaklamıştı. Almanya’ya da bu konuda baskı yapıyor, Çin’li devin ürünlerinin ülkelerinde kullanılması halinde istihbarat paylaşımı yapmayacağını söylüyordu. Amerika Birleşik Devletleri‘nin söz konusu yasaklama kararına Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda’da katılmıştı. Şirket ise, bunun saçma bir yalandan ibaret olduğunu, kendilerinin Çin ile hiç bir veri paylaşımı yapmadığını açıklamıştı.

Bunun dışında kalan Avrupa Birliği ülkeleri ise şu an için henüz kararsız durumdalar. İngiltere yaptığı açıklamada, Çin’li şirketlerin anlamlı bir güvenlik riski oluşturabileceğini kabul ettiklerini, ancak henüz kanıt bulamadıkları için dünyanın en büyük 5G dağıtıcılarından olan Çin’li şirketi yasaklamanın söz konusu olmadığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.