Almanya'ya Kötü Haber

Almanya'ya Kötü Haber

Almanya'nın enflasyon ve büyüme tahmini düşürüldü

Bundesbank, Almanya'nın enflasyon ve büyüme görünümüne ilişkin, yeni yarı yıl tahmini açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, Alman ekonomisine ilişkin büyüme beklentisinin 2015 yılı Aralık ayı tahminlerine kıyasla 2016 için yüzde 1,8'den yüzde 1,7'ye, 2017 için de yüzde 1,7'den yüzde 1,4'e düşürüldüğü ve 2018 için de yüzde 1,6'da sabit tutulduğu kaydedildi.

Alman ekonomisinin olumlu iç aktivite sayesinde güçlü büyüdüğü belirtilen açıklamada, "Alman ekonomisinin temel döngüsel trendi oldukça sağlam." ifadesine yer verildi.Açıklamada, ayrıca Almanya'nın enflasyon görünümüne ilişkin de değerlendirmeler yer aldı.

Ham petrol ve 2016 yılının başında diğer emtia fiyatlarındaki yenilenen düşüşün olumsuz etkisinin 2017 yılında ortadan kalkabileceği aktarılan açıklamada, 2016 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 1,1'den yüzde 0,2'ye, 2017 için yüzde 2'den yüzde 1,5'e indirildiği ve 2018 yılı için de yüzde 1,7'lik enflasyon beklendiği kaydedildi.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann da "Büyümenin ana itici gücü, iş gücü piyasasındaki olumlu durum ve artan hane halkı gelirinden destek alan canlı iç taleptir." değerlendirmesinde bulundu.Weidmann ayrıca, gelecek yıllarda, ihracatın ivme kazanmasının muhtemel göründüğünü ve bunun yurt içi büyümede beklenen düşüşü telafi edeceğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.