ALO BAŞKAN, ALO ÇİĞLİ, ALO ÇÖZÜM!

ALO BAŞKAN, ALO ÇİĞLİ, ALO ÇÖZÜM!

Arif Çayan yazdı...

Çiğli’de neler oluyor neler ki, her defasında yazma gereği duyuyoruz gazeteci olarak.

Yazmasak yapana ayıp, yazmasak görene ayıp, yazmasak bilene ayıp, yazmasak Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye ve ekibine ayıp.

Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla belediye bünyesinde bir dijital şikâyet ve öneri dinleme merkezi kurulmuş.

Bilgisayarın başına geçen, kulaklıklarını kulağına takan belediye çalışanları Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla, Başkan Gümrükçü’nün sağ kolu gibi, Başkan Gümrükçü gibi Çiğli’de yaşayan vatandaşların öneri ve şikâyetlerini dinliyorlar.

fec3ex3wqauyihb.jpg

Not alıyorlar, aldıkları notları belediyenin bünyesindeki ilgili birimlere yönlendiriyorlar, yetmiş ilgili birimden belirli bir süre içinde de vatandaşın şikâyet ve önerisiyle ilgili olarak vatandaşa cevap vermek adına cevaplarını bekliyorlar.

Yerel yöneticiliğin temel taşı da bu.

Vatandaş endeksli çalışmak, onları dinlemek, onların sorun dediğini çözmek, onların öneri dediğini hayata geçirebilmek...

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün, Çiğli Belediyesi’ne tam bir örgütlü çalışma ortamı kazandırdığından kimsenin şüphesi yok.

feyctkyxebe-avc.jpg

Eski dönemlerde neler olduğunu veya olmadığını bilen vatandaşlar kadar olmasa da, bizler de Başkan Gümrükçü’nün öncesindeki belediye yönetimlerine göre farkını görebiliyoruz.

Her anlamda işlerin yolunda gittiği bir ilçe, her anlamda insanların mutlu olduğu bir ilçe ancak Başkan Gümrükçü ve ekibi gibi çalışmaların varlığıyla mümkün.

Yoksa seçildik nasılsa, 5 yıl nasılsa, 5 yıl sonra yokuz nasılsa mantığıyla hareket edilen belediyecilik dönemlerinin, kazanımdan çok kayıplara neden olduğu bir gerçek.

Sadece 2021 yılında Çiğli Belediyesi’nin bu hattından belediyeye ulaşan, Başkan Gümrükçü’ye ve ekibine ulaşan inşaların, istek ve şikâyetlerinin yüzde 93'ünün çözüme kavuşturulması ayrı bir başarı.

Bu başarının altında yatan neden, seçen veya seçmeyen bütün vatandaşlara hizmet etmekten başka bir şey de değildir.

fejscocxmaq5aep.jpg

Alo Başkan!

Alo Çözüm!

Güzel örnek Çiğli’den çıktı.

Hadi düşünün bakalım, yaşadığınız ilçede sizi dinleyen, sizin istek ve şikâyetlerinize yönelik çalışmalar yapabilen kaç belediye başkanı ve çalışanı var?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.