ALOSBİ yatırımlarına devam ediyor

ALOSBİ yatırımlarına devam ediyor

Türkiye’de kendi imkanlarıyla kurulmuş ilk OSB olan ALOSBİ, yeni projelerinden olan ALOTTO’yu tanıtıyor.

Ülkemizdeki teknoloji transferinde kullanılan araçlar doğrudan yabancı sermayeli ve uluslararası kuruluşların yatırımları ile gerçekleşmektedir. Etkili bir teknoloji transferi, belirli sayıda etkili destek tedbirleri gerektiren fiziki ve fiziki olmayan teknoloji formlarını içermektedir. ALOSBİ, bu yatırımlarıyla Teknoloji Transferi Ofisleri ile yapılacak olan akademik araştırmalara ve ekonomik büyümeye destek sağlayacaktır. 

Teknoloji Transfer Ofisi Nedir?

Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır. Üniversiteler, araştırma merkezleri, özel sektör arasında; araştırmacılar ile girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıları sağlanması yönünde faaliyet gösterirler.

Ülkemizde teknoloji transferi ile ilgili bazı ticari sıkıntılar mevcuttur. Bu sebeple Teknoloji Transfer Ofisleri ile üniversitelerdeki teknolojilerin sanayiye aktarılması en doğru mekanizmalardır. Endüstride uluslararası rekabet edilebilir ürünler geliştirmek için üniversite, sanayi ve kamunun üçlü sarmal yapıda olması hedeflenen kalkınmayı gerçekleştirmek için önemli bir adım olacaktır.

Turktek Teknoloji de teknoloji, bilgi, tasarım, know-how ve üretim sistemlerinin ekonomik bir yarara dönüşümü için yeni ürünler, uygulamalar ve prosesler yaratılmasını sağlamak amacıyla araştırma kurumları ve endüstrileri bir araya getirmek için kurulmuş bir özel sektör işletmesidir. Herhangi bir üniversite veya bir kamu kuruluşu ile organik bir bağı bulunmamaktadır. 

ALOSBİ, bu Teknoloji Transfer Ofisler ile sanayicilerin ve yatırımcıların araştırmacılarla buluşmalarını sağlamayı, girişimcilere yurt içi ve yurt dışı patent belgelerinin temini için yardımcı olmayı, şirketler ve nitelikli elemanlar arsında köprü kurmayı, bilimsel araştırmacıların karşılaştıkları riskleri azaltan stratejiler bulmayı amaçlamaktadırlar. Ayrıca; inovasyon, girişimcilik, AR-GE ve fikri mülkiyet konusunda eğitim vermeyi, lisanslama akademik tabanlı yeni şirketlerin kurulmasının teşvikini sağlamayı hedeflemektedirler. Böylelikle market araştırmaları ve kuruluş sermayesi temini ve proje fonlanması konusunda da çalışmalar yaparak üretim sektörleri ve üniversiteleri bu amaçla buluşturup ihtiyaca göre yönlendirerek ülkemizde yapılacak olan bilimsel çalışmaların ticarileştirilmesi sorununu da çözmek için büyük bir adım atılmış olacaktır.
 
ALOTTO bu projesi ile akademisyen kadrosuyla, kamu kuruluşları, firmalar, finansman kuruluşları, eğitim ve araştırma kurumları arasındaki bilgi, tecrübe ve teçhizat akışı sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.