Alp Avni Yelkenbiçer'den 19 Mayıs mesajı!

Alp Avni Yelkenbiçer'den 19 Mayıs mesajı!

EGİAD  Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesaj yayımlayarak 19 Mayıs’ı kutladı. 

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, bağımsız ve özgür gençliğin sürdürülebilir bir geleceğin inşasında büyük rol oynayacağını belirterek, “Gençliğin nitelikli eğitim almış, demokratik, laik, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sadık, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür bir nesil olabilmesini sağlamak hepimizin önceliği olmalıdır. 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak gençlere armağan edilen 19 Mayıs, Atamızın genç nesle dikkat çekmesi açısından da anlamlıdır. Atatürk, Millî Mücadele’de Türk milletinin geleceğinin gençlikte ve genç fikirlerde olduğuna dikkat çekmişti. "Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor.

,,+-002.jpg

Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak" sözü gençlere ne kadar güvendiğinin ispatıdır. Geleceğin genç fikirlerde olduğunu gören Ulu Önder Atatürk’ün, yeni neslin bilim ve kültür kapsamında geleceği inşa etmesinin Türk milletini yücelteceğini söylemesi de çok anlamlı ve değerlidir. Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir." sözleri ışığında bir kez daha kendisini ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.