Alsancak Rotary Kulübü'nden eğitime destek!

Alsancak Rotary Kulübü'nden eğitime destek!

Alsancak Rotary Kulübü Menemen Huriye-Mehmet Akçasakız İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine yeni yıl hediyesi olarak tablet armağan etti.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu’na bağlı İzmir Alsancak Rotary Kulübü uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla kolları sıvadı. Menemen’deki Huriye-Mehmet Akçasakız İlkokulu’nda okuyan çocukların uzaktan eğitime uzak kalmamaları için tablet desteğinde bulundu.

Deprem yönetmeliğine uygun olmayan okullarının yıkılarak yerine yeni yapılan okulun yaklaşık üç ay önce teslim edildiğini fakat yeni okulun da pek çok eksiğinin bulunduğunu dile getiren sınıf öğretmeni Yeşim Kaçal, “Teslim aldığımız okulun pek çok eksikleri vardı ve hemen ardından da pandemi süreci tekrar başladı. Bu nedenle bana ve öğrencilerime gerekli olan şey en başta tabletti. Öğrencilerimin ailelerinin çoğunluğu tuşlu telefon kullanıyordu ve derse katılmaları mümkün olmuyordu. Yaklaşık bir dönemdir 2 yada 3 öğrenci ile ders yapmak durumunda kalıyordum. Bu zorlu süreçte sesimizi duyarak bize yardım elini uzatan Alsancak Rotary Kulübü’ne minnettarım, iyi ki varsınız” dedi.

İzmir Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Sezai Nüzhet Noyan ise, “Bugün 3 milyondan fazla öğrenci eğitimden uzak. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitime uzak kalmalarına kayıtsız kalamazdık. Üstelik 1. Sınıf gibi okuma-yazmayı öğrenmesi gereken ve temel değerleri alabileceği bir dönemde… Eğitim her zaman önceliğimiz olmaya devam edecek. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek her şeye değer. Bu desteği sağlamamızda bizlerle aynı duyguları paylaşarak katkıda bulunan ve yanımızda olan Dikkan Gruba da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.